Foto: AP/Scanpix/LETA

Vairāki Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubi jau pēc sezonas pirmajām spēlēm traumu dēļ uz ilgāku vai īsāku laiku zaudējuši vārtsargus, informē līga.

Divas līdz četras nedēļas Floridas "Panthers" nevarēs palīdzēt komandas pamatvārtsargs Roberts Longo, kurš jau pirmajā sezonas spēlē guvis ceļgala saišu sastiepumu, paziņojis galvenais treneris Bobs Bugners.

Savainojumu Longo guva mača otrajā puslaikā, kad vārtu priekšā saskrējās viņa komandas biedri Marks Pisiks un Frenka Vatrano. Pēdējais neveiksmīgi uzkrita uz vārtsarga kājas.

"Varēja būt arī sliktāk. Tas bija nejauks moments," saka treneris. "Saprotams, ka Roberts ir sarūgtināts, jo viņš visu vasaru smagi strādāja. Viņš labi izskatījās spēlē. Tā ir neveiksme."

"Panthers" šai spēlē zaudēja Tampabejas "Lightning" ar 1:2 pēcspēles metienos. Pēc Longo aiziešanas no spēles viņa vietu vārtos ieņēma Džeimss Reimers, kurš atvairīja 15 no 16 metieniem.

Bez viena no vārtsargiem palikuši arī Pitsburgas "Penguins" – smadzeņu satricinājumu guvis Mets Marejs, kurš sargāja komandas vārtus pirmajās divās jaunās sezonas spēlēs. 24 gadus vecajam vārtsargam šis ir jau trešais smadzeņu satricinājums četrās NHL sezonās, un pagaidām netiek ziņots, cik ilgu laiku prasīs atlabšana.

Mareja vietā spēlēs Keisijs Desmits, bet kā rezerves vārtsargs no fārmkluba Vilksbāres/Skrantonas "Pengions" tiks izsaukts Tritans Džerijs, kurš šovasar piedalījās Pitsburgas treniņnometnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!