Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien piedzīvoja negaidītu zaudējumu Honkongas WTA "International" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā, ar rezultātu 7-5, 3-6, 2-6 zaudējot slovākietei Kristīnai Kučovai.

Ostapenko šajā mačā joprojām nomocīja rokas locītavas savainojums, bet vienā no mača pārtraukumiem tenisistes trenere un māte Jeļena Jakovļeva norādīja, ka šis viņai ir sezonas pēdējais turnīrs.

Ostapenko šonedēļ pasaules rangā ierindojas 18. pozīcijā, bet šajā turnīrā bija izsēta ar trešo numuru. Savukārt Kučova rangā atrodama 317. pozīcijā un Honkongas turnīrā varēja startēt ar aizsargāto rangu, ko ieguva, jo iepriekš ārstēja savainojumu. Slovākietes karjeras rekords ir 71. pozīcija.

Ostapenko pirmajā setā izvirzījās vadībā ar rezultātu 3-1, tomēr Kučova atspēlējās un brīdi vēlāk bija vadībā ar breika pārsvaru (5-4). Ostapenko izšķirošajos brīžos prata divreiz lauzt pretinieces servi un uzvarēt setu. Pēc tam Ostapenko spēle pilnībā pajuka, viņa zaudēja piecus geimus pēc kārtas un bija iedzinējos ar 1-5. Lai arī vienu breiku izdevās atspēlēt, bet izlīdzināt rezultātu – nē.

Latvijas tenisiste arī trešajā setā nespēja atrast spēles ritmu un sāpošā roka traucēja izdarīt ierasti spēcīgos un precīzos sitienus. Kučova kontrolēja notikumus kortā un uzvarēja spēli.

Šī abām tenisistēm bija pirmā savstarpēja cīņa.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!