Foto: LETA

Latviešu aizsargs Ralfs Freibergs un Guntis Galviņš un uzbrucēji Edgars Kulda un Rihards Bukarti svēdien bija rezultatīvu savu komandu spēlēs Cehijas un Vācijas čempionātos.

Kuldas un Freiberga pārstāvētā Zlīnas "PSG Berani" izbraukumā ar 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) pārspēja Prāgas "Sparta" hokejistus.

Abi latviešu hokejisti izcēlās ar rezultatīvām piespēlēm – Kulda astoņas sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām palīdzēja Štēpānam Frišaram atklāt cīņas rezultātu, bet Freibergs asistēja Zlīnas vienības ceturto un piekto vārtu guvumos.

Freibergs šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un divas sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Šosezon latvietis astoņos mačos atzīmējies ar piecām rezultatīvām piespēlēm.

Kulda svētdien nospēlēja 19 minūtes un divas sekundes, kuru laikā uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, veica divus metienus un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon viņš astoņās spēlēs guvis divus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

Uzvaru svētdien izcīnīja arī Latvijas uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži", kas savā laukumā ar 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) pārspēja Vitkovices "Ridera".

Bukarts šai spēlei pieteikts nebija, bet Galviņš nospēlētajās 16 minūtēs un 43 sekundēs tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Citviet zaudējumu piedzīvoja aizsarga Oskara Cibuļska un uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield", kas viesos ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) atzina Litvīnovas "Verva" pārākumu.

Cibuļskis laukumā pavadīja 20 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu, bloķēja četrus pretinieku raidījumus, nopelnīja divas soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +1, savukārt Bičevskis šim mačam nebija pieteikts.

Kopvērtējumā "Mountfield" un "Verva" ar 20 punktiem ir līderes, bet "Ocelārži" un "PSG Berani" ar deviņiem punktiem atrodas attiecīgi desmitajā un 11.vietā.

Latviešu uzbrucējs Rihards Bukarts svētdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) mačā.

Bukarta pārstāvētā Šveningeres "Wild Wings" izbraukumā ar 1:3 (0:2, 0:1, 1:0) piekāpās Ķelnes "Haie" vienībai.

Latvietis rezultatīvi asistēja viesu vienīgajā vārtu guvumā, kad 50.minūtē Antonī Rešs uzstādīja cīņas galarezultātu. Bukarts šosezon trīs spēlēs veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Svētdienas mačā Latvijas hokejists spēlēja komandas ceturtajā uzbrucēju virknējumā.

Tikmēr pie rezultatīvas uzvaras tikusi pieredzējušā aizsarga Arvīda Reķa pārstāvētā Augsburgas "Panther", kas viesos ar 7:6 (2:0, 3:3, 2:3) pārspēja Izerlonas "Roosters".

39 gadus vecais Reķis šajā mačā, spēlējot komandas pirmajā maiņā, pie rezultativitātes punktiem netika, taču izpelnījās divas soda minūtes.

Turnīra kopvērtējumā "Panther" vienība ar 13 punktiem deviņās spēlēs ieņem desmito pozīciju, bet "Wild Wings" ar trīs punktiem ir pēdējā starp 14 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!