Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Ventspils" komanda svētdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 24. kārtas ietvaros tradicionālajā Kurzemes derbijā ar 1:0 (1:0) izbraukumā uzvarēja "Liepāju/Mogo", saglabājot izredzes izcīnīt valsts čempiontitulu.

Vienīgos vārtus šajā mačā iesita ventspilnieku nigēriešu leģionārs Tosins Aijeguns. "Ventspils" virslīgā izcīnījusi jau piecas uzvaras pēc kārtas.

Abas vienības maču iesāka piesardzīgi, bet pēc tam cīņa pamazām kļuva arvien atklātāka. Ievadā aktīvāk uzbruka "Liepāja/Mogo" - soda laukumā teicama iespēja no vārtu priekšas bija Verneram Apiņam, bet pēc tam uzreiz pēc stūra sitiena liepājnieki trāpīja pa pretinieku vārtu stabu.

Tiesa, rezultātu atklāja "Ventspils" - vienā no viesu uzbrukumiem izgājienā kļūdījās "Liepāja/Mogo" vārtsargs Arsens Beglarjans, bet pēc partnera piespēles bumba nonāca pie Ajeguna, kurš to 32. minūtē raidīja teju tukšos vārtos.

Pirmajā puslaikā rezultāts vairs nemainījās, bet 57. minūtē ventspilnieku leģionārs Abduls Garafs Mamahs saņēma otro dzelteno kartīti, tādējādi tiekot noraidīts no laukuma. Līdz ar to "Liepāja/Mogo" vairāk nekā pusstundu varēja spēlēt vairākumā. Lai arī liepājniekiem cīņas izskaņā piederēja izteikts pārsvars, panākt vismaz neizšķirtu viņiem neizdevās, turklāt teicams "Ventspils" vārtos bija arī Vitālijs Meļņičenko.

Kurzemes komandas virslīgā kopš 1997. gada savstarpēji spēkojušās 85 reizes. 31 uzvaru izcīnījuši liepājnieki, lielāko artavu dodot vēju pilsētas priekštecei "Liepājas metalurgam", 27 panākumi tagad ir "Ventspils" kontā, bet 27 dueļi noslēgušies neizšķirti. Liepājas komandas šajās spēlēs guvušas 106 vārtus, bet "Ventspils" - 95.

Pirmā apļa mačā aprīlī komandas Ventspilī cīnījās neizšķirti 1:1, maija beigās Liepājā uzvaru ar 4:1 svinēja ventspilnieki, bet augusta vidū mājās pārāki ar 1:0 bija "Ventspils" futbolisti.

Abas komandas tikās arī Latvijas kausa ceturtdaļfinālā, kur pagarinājumā ar 1:0 uzvarēja "Ventspils" komanda, uzvaras vārtus gūstot septembrī pilngadību sasniegušajam Raenam Tālbergam.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 56 punktiem 24 spēlēs ir "Riga", kamēr 52 punkti ir "Ventspilij", bet 49 punktus iekrājusi RFS. Ar 42 punktiem seko "Liepāja/Mogo", kamēr 40 punkti ir iepriekšējo divu gadu valsts čempionei Jūrmalas "Spartaks". Tikmēr 18 punktus iekrājusi "Jelgava", pie 13 punktiem tikusi "Metta/LU" vienība, kamēr pēdējā ar pieciem punktiem ir "Valmiera Glass/ViA" komanda.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10. novembrī.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja/Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!