Foto: F64
RFS komanda svētdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 24. kārtas spēlē izbraukumā ar 4:0 (3:0) pārliecinoši apspēlēja "Jelgavu", uzvarot viņus ceturto reizi šosezon.

Rīdzinieku labā divus vārtus šajā mačā iesita ukraiņu leģionārs Maksims Marusičs, kamēr pa reizei izcēlās brazīlietis Eliveltu un Dāvis Indrāns.

Šīs spēles rezultātu jau otrajā minūtē pēc standartsituācijas atklāja Marusičs, kurš vēlreiz bija precīzs 26. minūtē, realizējot 11 metru soda sitienu. Tikai četras minūtes vēlāk rezultāts kļuva jau 3:0, kad pēc jelgavnieku kļūdas vārtus guva Eliveltu.

RFS komandai šajā mačā piederēja liels pārsvars, bet 57. minūtē "Jelgava" turklāt palika mazākumā, jo otro dzelteno kartīti saņēma krievu aizsargs Naims Šarifi. Ceturto bumbu mājinieku vārtos RFS raidīja Indrāns, kurš 82. minūtē izmantoja kārtējo kļūdu jelgavnieku vārtos.

RFS lielāko daļu turnīra atradās kopvērtējuma līderpozīcijā, bet iepriekšējās sešās spēlēs bija cietusi piecus zaudējumus, kas licis atkāpties uz trešo pozīciju.

Abām komandām šī šosezon bija pēdējā, ceturtā, tikšanās. Iepriekšējās trīs uzvaras arī svinēja RFS - 3:0, 2:0 un 1:0.

Savukārt "Spartaks" svētdien savā laukumā ar 4:0 (1:0) pārspēja virslīgas vājāko vienību "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" (ViA).
Divus vārtus jūrmalnieku labā šajā mačā iesita Aleksandrs Prudņikovs.

Mača rezultāts tika atklāts jau 11. minūtē, kad izcēlās Prudņikovs, bet 48. minūtē viņš panāca jau 2:0 un tikai divas minūtes vēlāk Andrejs Kovaļovs guva trešos mājinieku vārtus.

Savukārt cīņas galarezultātu 78. minūtē uzstādīja Arianers Smits, kurš tikai pirms trim minūtēm laukumā bija nācis uz maiņu.

"Spartaks" pēdējā laikā demonstrē nestabilu sniegumu, kā dēļ jūrmalnieki izkrituši no Eirokausu zonas, pirmajam pieciniekam zaudējot piecus punktus. Savukārt "Valmiera Glass/ViA" jau tuvākajos mačos var zaudēt izredzes saglabāt vietu virslīgā.

Abas komandas savā starpā spēkojās trešdien pārceltajā mačā, Jūrmalas futbolistiem piedzīvojot sensacionālu zaudējumu 1:2, turpretī valmieriešiem tā bija pirmā uzvara sezonā. Pirms tam divās aizvadītajās spēlēs uzvaras bija guvusi Jūrmalas komanda - 4:2 un 3:0.

24. kārtas ievadā "Riga" sestdien savā laukumā ar rezultātu 2:1 pārspēja "Metta/Latvijas Universitāte" (LU) komandu.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 56 punktiem 24 spēlēs ir "Riga", 49 punkti 23 mačos ir "Ventspilij", tikpat punktus iekrājusi arī RFS, kas par kurzemniekiem aizvadījusi vienu cīņu vairāk. Viņiem uz papēžiem ar 42 punktiem min "Liepāja/Mogo", kamēr 37 punkti ir iepriekšējo divu gadu valsts čempionei Jūrmalas "Spartaks". 18 punkti ir "Jelgavai", pie 13 punktiem tikusi "Metta/LU" vienība, kamēr pēdējā ar pieciem punktiem ir "Valmiera Glass/ViA" komanda.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10. novembrī.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja/Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!