Foto: F64
RTU/"Robežsardze" komanda sestdien Baltijas volejbola "Credit24 Meistarlīgas" spēlē trīs setos uzvarēja Latvijas čempioni Jēkabpils "Lūšus".

RTU/"Robežsardze" iepriekšējās sezonas Latvijas čempionāta fināla atkārtojumā guva virsroku ar 3-0 (25:21, 29:27, 26:24).

Uzvarētājiem rezultatīvākie bija Aleksandrs Avdejecs un Gatis Garklāvs, kuri guva attiecīgi 20 un 17 punktus, bet 11 punkti bija Armandam Āboliņam, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja "Lūšus".

Vēl sestdien "Daugavpils Universitāte" viesos atspēlēja divu setu deficītu un ar rezultātu 3-2 (22:25, 21:25, 25:20, 25:21, 17:15) pārspēja "Biolars"/"Jelgava" vienību.

Daugavpiliešiem ar 15 punktiem atzīmējās Mārcis Jirgensons, kamēr 11 punktus guva Deivids Ževnerovičs. Mājiniekiem 21 punktu guva Kārlis Pauls Levinskis.

Kopvērtējumā vadībā ar deviņiem punktiem atrodas RTU/"Robežsardze", kam ar astoņiem punktiem seko "Daugavpils Universitāte", kas aizvadījušas pa trim spēlēm, kamēr "Saaremaa" un Tartu "Bigbank" rēķinā ir seši punkti. Piecus punktus iekrājuši "Lūši", trīs punktus guvusi Tallinas "Selver", bet pa vienam punktam ir Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla vadītajai "Parnu" un "Biolars"/"Jelgava" vienībām.

Tikmēr bez punktiem pagaidām ir "Rakvere", "TalTech" un "Limbaži"/MSĢ komandas.

Šosezon Baltijas volejbola meistarlīgā startē 11 komandas - piecas no Latvijas un sešas no Igaunijas, bet dalībnieku vidū nav Lietuvas klubu.

Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, astoņām labākajām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Pērn par Baltijas līgas čempioni kļuva Igaunijas vienība "Saaremaa", bet Jēkabpils "Lūši" pirmo reizi kluba vēsturē ieguva bronzu, pēc tam kļūstot arī par Latvijas čempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!