Foto: F64

Pēc veiktajām papildus medicīniskajām pārbaudēm Latvijas futbola izlases kandidātu sarakstā pirms oktobrī gaidāmajām UEFA Nāciju līgas spēlēm savainotos pussargu Gļebu Kļuškinu un aizsargu Vladislavu Gabovu aizstās aizsargi Aleksandrs Solovjovs un Vadims Žuļevs.

Jau iepriekš tika prognozēts, ka pēc medicīnisko pārbaužu veikšanas būs iespējamas izmaiņas izlases sastāvā.

Latvijas izlase 13.oktobrī Rīgā uzņems Kazahstānu, bet trīs dienas vēlāk turpat Daugavas stadionā spēkosies ar Gruziju.

Izlases kandidāti uz pirmo treniņu sapulcēsies pirmdien, pirms tam kopīgi dodoties arī uz kādu sociālo pasākumu netālu no treniņa norises vietas Arkādija stadionā.

Latvijas izlase dalību jaunizveidotajā UEFA Nāciju līgā sākusi ne pārāk sekmīgi, jo D divīzijas pirmajā grupā vispirms mājās spēlēja neizšķirti 0:0 ar Andoru, bet pēc tam viesos art 0:1 atzina Gruzijas pārākumu.

Pēc divām kārtām šajā grupā Gruzijai ir seši punkti, Andorai divi, bet Latvijai un Kazahstānai pa vienam.

FIFA rangā Gruzija ir 93.vietā, Kazahstāna ieņem 118.pozīciju, Andora atrodama 128.pozīcijā, bet Latvija ir vēl trīs vietas zemāk.

Novembrī Latvijas izlase šī turnīra ietvaros viesosies pie Kazahstānas un Andoras.

Grupas uzvarētāja nākamajā gadā varēs cīnīties par pirmo vietu D divīzijā un ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Jau ziņots, ka UEFA Nāciju līgā izlases pēc ranga ir sadalītas četrās divīzijās, Latvijai spēlējot vājākajā no tām jeb D divīzijā. Tajā ir četras grupas, katrā pa četrām vienībām, tām līdz novembra beigām aizvadot divu apļu turnīru. Grupu uzvarētāji savukārt vēlāk noskaidros divīzijas labāko komandu, kura iegūs ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Līdz ar to UEFA Nāciju līga ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas sāksies 2019.gada martā nevis šī gada septembrī. Šoreiz Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņems automātisku ceļazīmi.

Finālturnīram 20 izlases kvalificēsies pēc grupu turnīra, kamēr vēl četras tiks noskaidrotas starp 16 valstsvienībām, kuras uzvarējušas savās Nāciju līgas grupās. Katras divīzijas ietvaros līdz ar to sacentīsies četras labākās vienības, uzvarētājām iegūstot ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Tāpēc ir skaidrs, ka finālturnīrā iekļūs vismaz viena izlase no D divīzijas.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts pirms UEFA Nāciju līgas spēlēm ar Kazahstānu un Gruziju:

vārtsargi - Andris Vaņins ("Zurich", Šveice), Pāvels Šteinbors (Gdiņas "Arka", Polija), Kaspars Ikstens (RFS);

aizsargi - Kaspars Dubra, Aleksandrs Solovjovs (abi - RFS), Vitālijs Jagodinskis, Vadims Žuļevs (abi - "Ventspils"), Gints Freimanis (Jūrmalas "Spartaks"), Antons Kurakins ("Riga"), Vitālijs Maksimenko (Ļubļanas "Olimpija", Slovēnija), Mārcis Ošs (Neišateles "Xamax", Šveice), Igors Tarasovs (Vroclavas "Šlask", Polija);

pussargi - Aleksandrs Fertovs, Vjačeslavs Isajevs, Roberts Savaļnieks (visi - RFS), Ritvars Rugins ("Ventspils"), Ivans Lukjanovs ("Riga"), Andrejs Cigaņiks (Leuvardenas "Cambuur", Nīderlande);

uzbrucēji - Deniss Rakels (abi - "Riga"), Valērijs Šabala (Belsko-Bjalas "Podbeskidzie", Polija), Dāvis Ikaunieks ("Jablonec", Čehija), Artūrs Karašausks (Oralas "Akžajik", Kazahstāna), Vladislavs Gutkovskis (Ņidzicas "Termalica", Polija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!