Foto: F64
Latvijas vadošā telpu futbola komanda "Nikars" piektdien Jelgavā cieta zaudējumu UEFA telpu futbola Čempionu līgas pamatturnīra otrajā mačā.

"Nikars" spēlētāji ar 2:6 (0:2) zaudēja Rumānijas klubam Timišoaras "Informatica".

Latvijas komandas rindās vārtus otrā puslaika izskaņā guva Maksims Seņs un Andrejs Baklanovs, taču ar to bija par maz, lai cīnītos par uzvaru.

Savukārt šīs grupas dienas pirmajā spēlē Polijas klubs Belsko-Bjalas "Record" ar 5:1 (1:1) apspēlēja Vācijas vienību "Hohenstein-Ernstthal".

Līdz ar to grupas vadībā ar sešiem punktiem ir "Record", kamēr katra pa trīs punktiem sakrājušas "Hohenstein-Ernstthal" un "Informatica". "Nikars" gan šobrīd cīnās bez uzvarām.

"Nikars" ceturtdien pirmajā spēlē ar 0:7 kapitulēja "Record" telpu futbolistiem, bet šīs dienas pretinieki "Informatica" ar 0:1 atzina "Hohenstein-Ernstthal" pārākumu.

Grupas uzvarētāja iekļūs UEFA telpu futbola Čempionu līgas elites kārtā.

Noslēdzošo maču "Nikars" aizvadīs svētdien pret "Hohenstein-Ernstthal".

Telpu futbola Čempionu līgas pamatkārta ir sadalīta divās daļās. A sacensībās piedalās UEFA ranga pirmajā līdz 11.vietā un 16.-19.vietā esošās komandas, tajā skaitā čempione "Inter Movistar" no Spānijas, bet otrajā B turnīrā sacenšas 12.-15.un 20.-22.vai 23.vietā esošās vienības, kā arī priekšsacīkstes pārvarējušās komandas.

"Nikars" šobrīd UEFA rangā atrodas 12.pozīcijā un piedalās B turnīrā, kurā, neskaitot Latviju, mači notiek arī Horvātijā, Kiprā un Slovākijā. 16 komandas katrā turnīrā tika sadalītas četrās apakšgrupās.

No A turnīra elites kārtā iekļūs 12 komandas jeb trīs labākās no katras grupas, kamēr B turnīram ir četras kvotas, tālāk tiekot katras grupas uzvarētājai.

UEFA telpu futbola Čempionu līgas turnīrs ar šādu nosaukumu debitē 2018./19.gada sezonā. Līdz šim Eiropas prestižākā klubu turnīra nosaukums bija UEFA telpu futbola kauss.

"Nikars" komanda par valsts čempioni kronēta 11 reizes, tajā skaitā arī aizvadītajā sezonā. Iepriekšējā sezonā "Nikars" zaudēja visās trijās UEFA kausa pamatturnīra spēlēs un nekvalificējās elites kārtai, kur šis klubs ir spēlējis divas reizes - 2012./13.gada un 2016./17.gada sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!