Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs piektdien pirmo reizi stāsies pretī vairākiem mūsu valstsvienības spēlētājiem Rīgas "Dinamo" rindās kā pretinieku, Omskas "Avangard" treneris.

Piektdien vakarā Rīgas "Dinamo" izbraukumā Balašihā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē viesosies pie Hārtlija un "Avangard".

"Rīdzinieki ir ļoti bīstami uzbrukumā un mēs to zinām," sava kluba mājas lapā citēts Hārtlijs. "Ļoti svarīga būs disciplīna, kā vienmēr. Galvenais — sekot mūsu sistēmai. Mēs necenšamies pielāgoties pretiniekiem, gluži pretēji, cenšamies diktēt savu spēli. Es zinu daudzus Rīgas "Dinamo" spēlētājus, viņi manā vadībā spēlēja pasaules čempionātā. Viņi zina manu stilu, bet es zinu, kā spēlē viņi. Būs interesanti."

"Rīdziniekiem sastāvā ir meistarīgi spēlētāji, Lauris Dārziņš ir viens no viņiem. Aizsargs Metjū Majone arī ir teicams spēlētājs. Ir leģionāri, kas var gūt vārtus," saka kanādiešu speciālists. "Miķelis Rēdlihs šobrīd ir traumēts, un tas "Dinamo" ir neapšaubāmi liels zaudējums. Taču viņi teicami spēlē kā komanda, darbojas agresīvi. Mums ir jābūt tam gataviem."

Omskas "Avangard" šo sezonu jaunā galvenā trenera vadībā ir iesākuši teicami, 13 spēlēs izcīnot astoņas uzvaras pamatlaikā, vienu pagarinājumā un trīs "bullīšos". KHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Avangard" šobrīd ieņem otro vietu.

"Lepojamies ar to, kā aizvadījām spēles septembrī, priecājamies par mūsu rādītājiem," saka Hārtlijs. "Taču tajā pašā laikā mēs lieliski apzināmies, ka Gagarina kausu neizcīna ne septembrī, ne oktobrī. Vēl daudzos aspektos mums ir jākļūst labākiem. Man ļoti patīk spēlētāju attieksme, viņu centība un iesaistīšanās. Tieši tas ir mūsu panākumu pamatā. Ar mūsu puišiem ir viegli un patīkami strādāt!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!