Foto: FIBA
Latvijas 3x3 basketbola U-23 izlase ar Robertu Pāži, Armandu Ginteru, Nilu Ozoliņu un Linardu Jaunzemu sastāvā piektdien izcīnīja uzvaru šīs vecuma grupas Pasaules kausa izcīņas apakšgrupā.

Latvijas komanda, kas izlikta ar pirmo numuru, A apakšgrupas pēdējā, ceturtajā, mačā sīvā cīņā ar rezultātu 20:19 uzvarēja Ungārijas vienaudžus, kuriem turnīrā ticis 17. numurs.

Tādējādi Latvijas basketbolisti uzvarēja A apakšgrupā un ceturtdaļfinālā svētdien tiksies ar C apakšgrupas otru spēcīgāko komandu.

Dienas pirmajā mačā Latvijas 3x3 basketbolisti ar rezultātu 22:13 pārspēja Igauniju, kam ticis devītais numurs.

Pirms tam trešdien latvieši turnīra pirmajā spēlē ar 21:14 pārspēja Mongoliju, kas saņēmusi astoto numuru, bet otrajā duelī ar rezultātu 22:7 apspēlēja Indonēziju, kurai tika 16. numurs.

Sacensības risināsies līdz svētdienai, tajās piedaloties 20 vīriešu un 20 sieviešu komandām. Latvija turnīrā ir pārstāvēta tikai vīriešu konkurencē.

Pirmajā posmā 20 komandas sadalītas četrās grupās un katra aizvadīs pa četrām spēlēm. Divas labākās katras grupas komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Vēl B grupā spēlē Ēģipte, Francija, Kirgizstāna, Krievija un Nīderlande, C grupā ir Filipīnas, Ķīna, Serbija, Slovēnija un Turkmenistāna, bet D grupā cīnās Čehija, Japāna, Rumānija, Taivana un Ukraina.

Kā zināms, Latvija ir viena no vadošajām valstīm 3x3 basketbolā vīru konkurencē, kur latvieši regulāri izcīna vietas uz goda pjedestāla Pasaules tūres un citos turnīros.

3x3 basketbols ir iekļauts 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!