Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs savā pirmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" pārbaudes spēlē parādīja savu bezbailību un agresivitāti, sacīja komandas galvenais Kenijs Atkinsons.

Jau vēstīts, ka Kurucs "Nets" pārbaudes spēlē pret Ņujorkas "Knicks" laukumā devās ceturtajā ceturtdaļā un nospēlēja visas 12 minūtes, kuru laikā guva 13 punktus, pārtvēra četras bumbas, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un izdarīja divas piespēles.

"Man patika viņa enerģija. Viņš ir talantīgs spēlētājs. Rodionam ir labs ķermeņa garums, un viņš prot to izmantot. Man patika, kā viņš devās uz grozu, kā spēlēja aizsardzībā," "Nets" preses dienestam teica Atkinsons. "Viņš ir neliels pārsteigums – var spēlēt vairākās pozīcijās, viņš ir ātrāks nekā domāju. Esmu ļoti priecīgs par to, kā viņš spēlēja."

"Kurucs parādīja, ka viņam ir labi instinkti, izdarot piespēles. Man patika, ka viņam nebija bail, jo viņš devās cīņā un grūstījās ar pretiniekiem. Man patika viņa agresivitāte, viņa enerģija," uzsvēra treneris

Pats Kurucs neslēpa, ka viņam debija NBA klubā pārbaudes spēlē bija emocionāls brīdi, jo pagājušajā gadā "Barcelona" sistēmā viņš nespēlēja pārāk daudz. "Es laukumā izbaudīju katru minūti laukumā," Kuruca teiktais pēc spēles citēts "Nets" mājaslapā.

"Es domāju, ka komandai devu enerģiju. Es varu palīdzēt aizsardzībā. Es darīšu visu, ko treneri teiks, lai palīdzētu komandai. Atdošu visu sevi," viņš turpināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!