Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien savā pirmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē Bruklinas "Nets" sastāvā izcēlās ar rezultatīvu sniegumu, bet viņa pārstāvētā komanda ar rezultātu 102:107 piekāpās Ņujorkas "Knicks", kas sezonu sāks bez Kristapa Porziņģa.

Kurucs spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa ceturtajā ceturtdaļā un tajā nospēlēja visas 12 minūtes. Šajā laikā viņš guva 13 punktus, trāpot četrus no pieciem divpunktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem, bet garām aizmeta vienīgo tālmetienu. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, četras pārtvertas bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena piezīme un "+/-" koeficents +5.

Par Kurucu šajā mačā rezultatīvāks "Nets" sastāvā bija tikai Keriss Levērs, kurš guva 15 punktus, bet 13 punktus guva arī Spensers Dinvidijs, savukārt D'Andželo Rasels sameta 11 punktus. "Knicks" ar 25 punktiem izcēlās Alonso Trīrs, bet 20 punktus un 20 atlēkušās bumbas iekrāja Eness Kanters.

"Nets" nākamajā pārbaudes spēlē tiksies ar Detroitas "Pistons", bet šis mačs notiks naktī uz 9. oktobri.

Kurucu par veiksmīgo debiju sociālajā tīklā "Twitter" apsveica arī Dāvis Bertāns, kurš savu pirmssezonu "Spurs" sastāvā sāka jau svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!