Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien Ķīnas galvaspilsētā Pekinā cieta zaudējumu WTA "Premier" sērijas turnīra dubultspēļu otrajā kārtā.

Sevastova, spēlējot duetā ar Anastasiju Pavļučenkovu no Krievijas, otrās kārtas cīņā ar 5-7, 2-6 piekāpās beļģietei Elisai Mertensai un Nīderlandes pārstāvei Demi Šūrsai, kurām turnīrā ir ceturtais numurs.

Vēl pirmajā setā kortā bija vērojama līdzvērtīga cīņa, Latvijas un Krievijas duetam esot priekšā arī ar viena breika pārsvaru (4-1). Tiesa, seta otrajā pusē iniciatīva pārgāja pretinieču pusē, kuras guva virsroku ar 7-5. Savukārt otrajā setā Mertensa/Šūrsa spēlēja ļoti pārliecinoši, uzvarot ar 6-2.

Sevastova dubultspēļu turnīru noslēgusi ar 120 WTA ranga punktiem.

Sevastova/Pavļučenkova pirmās kārtas cīņā ar 6-4, 3-6, 12:10 uzvarēja amerikānieti Betāniju Mateka-Sendsu un taivānieti Suveju Sje.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Sevastova un Pavļučenkova aizcīnījās līdz pusfinālam Uhaņas WTA "Premier" sacensībās, taču Krievijas tenisistes traumas dēļ no cīņas par vietu finālā viņas atteicās. Tāpat abas kopā septembra sākumā tika līdz ceturtdaļfinālam ASV atklātajā čempionātā.

Sevastova Pekinā veiksmīgi sākusi arī vienspēļu sacensības, kur liepājniece trešdien sasniedza ceturtdaļfinālu, jo trešajā kārtā ar 6-3, 6-2 uzvarēja Donnu Vekiču no Horvātijas.

Pekinas turnīrs šosezon ir noslēdzošais starp "Premier Mandatory" kategorijas sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!