Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ģenerālmenedžeri ikgadējā pirmssezonas aptaujā latviešu zvaigzni Kristapu Porziņģi uzskata par otru labāko ārzemju spēlētāju jeb leģionāru.

NBA klubu ģenerālmenedžeru aptauja tika veikta jau 17.gadu pēc kārtas, klubu vadītājiem pirms sezonas prognozējot čempionus, vērtīgāko spēlētāju un daudzas citas nominācijas.

Vienā no tām ģenerālmenedžeriem tika lūgts nosaukt līgas labākā ārzemju spēlētāju, Porziņģim (Ņujorkas "Knicks") saņemot 10% balsu, kas viņam deva otro vietu. Šajā vērtējumā pārliecinoši labākais izrādījies grieķis Jannis Adetokunbo no Milvoki "Bucks" komandas, kurš saņēmis 73% balsu.

Zīmīgi, ka Adetokunbo ģenerālmenedžeru vērtējumā jau trešo sezonu pēc kārtas tiek uzskatīts par labāko ārzemnieku, pērn saņemot 73% balsu. Tikmēr Porziņģis pērn ar 7% balsu bija ceturtais, piekāpjoties arī serbam Nikolam Jokičam un spānim Markam Gasolam. Tāpat pērn NBA klubu ģenerālmenedžeri prognozēja, ka no Porziņģa sagaidāms otrais lielākais progress līgā. Tiesa, latvietim sezona beidzās nepatīkami, jo viņš februārī sarāva ceļgala saites, tāpēc bija nepieciešama operācija. Šobrīd liepājnieks turpina atgūties no traumas un nav īsti skaidrs, kad viņš varētu atgriezties laukumā.

Tāpat jau trešo gadu pēc kārtas NBA ģenerālmenedžeri uzskata, ka Goldensteitas "Warriors" atkārtos iepriekšējā sezonā gūto panākumu un saglabās NBA čempionu titulu. "Warriors" basketbolistus kā galvenos pretendentus uz NBA čempionu titula uzskata 87% jeb 26 no 30 ģenerālmenedžeriem. Vēl pa septiņiem procentiem saņēmušas Bostonas "Celtics" un Hjūstonas "Rockets" komandas.

Savukārt NBA sezonas vērtīgākā spēlētāja tituls prognozēts Lebronam Džeimsam, kurš šosezon spēlēs Losandželosas "Lakers" komandā. Viņš saņēmis 30% balsu, kamēr par trim procentiem atpaliek Kevins Durants no "Warriors", kamēr trešajā vietā ar 17% balsu ierindojies Entonijs Deiviss no Ņūorleānas "Pelicans".

Tikmēr labākā NBA debitanta balvu klubu vadītāji prognozēja slovēņu talantam Lukam Dončičam, kurš šosezon debitēs Dalasas "Mavericks" komandā. Viņš aptaujā saņēma 43% balsu.

Ģenerālmenedžeriem aptaujā nācās atbildēt uz 49 dažādiem jautājumiem, taču viņi nevarēja balsot par savām komandām un to spēlētājiem.

NBA 73.sezona sāksies 16.oktobrī. Bez Porziņģa savai trešajai NBA sezonai ar Sanantonio "Spurs" gatavojas Dāvis Bertāns, bet Bruklinas "Nets" rindās cer debitēt Rodions Kurucs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!