Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien Pekinas "Premier" sērijas turnīra trešās kārtas spēlē ar 6-3, 6-2 pārspēja Donnu Vekiču no Horvātijas un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Sevastova par ceturtdaļfināla sasniegšanu nopelnījusi 215 WTA ranga punktus, un uzvara ceturtdaļfinālā viņai ļaus kļūt par Latvijas tenisa pirmo raketi. Šobrīd Sevastova pasaules rangā ierindojas 20. pozīcijā, bet Jeļena Ostapenko pēc izstāšanās otrajā kārtā piedzīvos vismaz četru pozīciju kritumu.

Mačs pret pasaules ranga 38. numuru Vekiču iesākās ļoti līdzīgā cīņā, un pirmajā setā Sevastova astotajā geimā spēja izmantot otro breika iespēju. Pēc tam viņa pārliecinoši noslēdza pirmo setu, bet otrajā setā Latvijas tenisiste izvirzījās vadībā ar 3-0. Tad abas tenisistes apmainījās ar pie pretinieces serves uzvarētiem geimiem, tomēr Sevastova nepieļāva pretinieces atspēlēšanos un izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Sevastovai šī bija piektā uzvara pār Vekiču piecās savstarpējās spēlēs.

Ceturtdaļfinālā Sevastova tiksies ar Dominiku Cibulkovu no Slovākijas, kura ar 4-6, 6-2, 6-3 uzvarēja WTA ranga devītajā vietā esošo amerikānieti Sloeinu Stīvensu. Pati Cibulkova rangā atrodama 30. vietā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!