Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien palīdzēja viņa pārstāvētajai "Lugano" komandai izcīnīt uzvaru Šveices augstākās līgas (NLA) regulārā čempionāta mačā, savukārt Ronalda Ķēniņa komandai zaudējums.

"Lugano" savā laukumā ar 6:2 (2:0, 4:1, 1:0) apspēlēja "Ambri-Piotta". Merzļikins šajā cīņā atvairīja 37 no 39 metieniem, aizvadot visu spēli.

Citā mačā zaudējumu piedzīvojusi Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne", kas viesos ar 1:2 (1:0, 0:0, 0:2) zaudēja Rapersvīles "Jona Lakers".

Ķēniņš šajā spēlē laukumā pavadītajās 19 minūtēs un 15 sekundēs veica trīs metienus pa vārtiem un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens.

Vēl vienā otrdienas spēlē 20 minūtes spēlēja latviešu vārtsargs Ivars Punnenovs, kura pārstāvētā Langnau "Tigers" savās mājās ar 3:5 (0:0, 2:4, 1:1) zaudēja "Biel-Bienne".

Punnenovs spēlē iesaistījās noslēdzošajā trešdaļā, kad rezultāts bija 2:4, nomainot Damjano Čjačio. 20 spēles minūtēs latviešu vārtsargs atvairīja piecus no sešiem pretinieku metieniem.

Šim duelim "Tigers" rindās bija pieteikts arī 19 gadus vecais uzbrucējs Rihards Melnalksnis.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā pēc sešām spēlēm 15 punkti "Biel-Bienne" kontā, kamēr "Lugano" ar deviņiem punktiem piecās spēlēs ir trešā, bet "Lausanne" ar tikpat punktiem sešās spēlēs ir vienu vietu zemāk. Savukārt "Tigers" ar tikpat punktiem ir septītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!