Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latviešu hokeja vārtsargs Jānis Kalniņš, ar kura palīdzību Helsinku "Jokerit" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 11. sezonas sākumā ir kļuvuši par Rietumu konferences līderiem, jau pēc iepriekšējās sezonas zināja, ka pametīs Rīgas "Dinamo".

2017./2018. gada sezonu Kalniņš aizvadīja Rīgas "Dinamo" komandā, kas Rietumu konferencē palika pēdējā vietā un priekšpēdējie visā līgā, tāpēc 26 gadus vecā limbažnieka pāreja uz spēcīgo Helsinku "Jokerit" bija diezgan negaidīts pārsteigums. Pats vārtsargs atklāj, ka pāreja bija ieplānota vēl pirms tam, kad Rīgas "Dinamo" pievienojās Ziemeļamerikā spēlējušais Latvijas izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis.

"Es tik un tā būtu pārgājis uz "Jokerit", tas nebūtu atkarīgs no tā, kā "Dinamo" starpsezonā komplektētu vārtsargu līniju," intervijā izdevumam "Izvestija" stāsta Kalniņš. "Mans lēmums aiziet no Rīgas "Dinamo" nebija saistīta ar Gudļevska atnākšanu. Vienkārši gribējās nomainīt apkārtni, pārbaudīt sevi jaunā komandā, jaunā valstī."

Sezonas sākumā 12 spēlēs "Jokerit" komanda izcīnījusi deviņas uzvaras pamatlaikā un tikai vienu zaudējumu, un to Jānis Kalniņš skaidro ar veiksmīgu komandas komplektāciju. Tiesa, arī viņa bijusī komanda Rīgas "Dinamo" sezonu ir iesākusi labi un Rīgā "Jokerit" piedzīvoja vienu no saviem diviem līdzšinējiem zaudējumiem pagarinājumā. "Mums ir ļoti labs sastāvs — puiši, kas cenšas ar pilnu atdevi katrā spēles sekundē. Galvenais treneris mums devis uzdevumu maksimāli ātri nogādāt ripu pretinieka zonā, pēc tās zaudēšanas uzreiz iesaistīties cīņā par atņemšanu, kā arī maksimāli cieši spēlēt aizsardzībā. Pateicoties tam, mēs neļaujam pretiniekiem veidot momentus pie mūsu vārtiem un uzvaram," stāsta latviešu vārtsargs.

"Grūti pateikt," uz jautājumu, kā viņam izdevies tik veiksmīgs sezonas sākums, atbild Kalniņš. "Jauna sezona, jauna komanda. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu Rīgas "Dinamo", viss ir citādi. Domāju, arī tāpēc man izdevās labs sezonas sākums — papildus motivēja jaunā situācija klubos, citā pilsētā un valsī."

Šosezon Jānis Kalniņš "Jokerit" vārtus sargājis piecās spēlēs un trijās no tām komanda svinēja uzvaru. Kopumā viņš savos vārtos ielaidis 11 ripas un atvairījis 144 jeb 92,9% metienu. KHL viņš debitēja 2016./2017. gada sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!