Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Maskavas "Spartak" otrdien piedzīvoja smagu zaudējumu Sanktpēterburgas SKA vienībai.

SKA ar 6:0 (2:0, 1:0, 3:0) sagrāva "Spartak", Latvijas hokejistu pārstāvētajai komandai ciešot otro zaudējumu pēc kārtas.

Daugaviņš nospēlēja 12 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā izpelnījās 12 soda minūtes, jo kādā no epizodēm par sitienu pretiniekam ar nūju saņēma divu plus desmit minūšu noraidījumu. Viņš tāpat kā Karsums spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens. Karsums šajā duelī spēlēja 13 minūtes un 44 sekundes, iztiekot bez noraidījumiem. Daugaviņš šoreiz nespēlēja pirmajā uzbrucēju virknējumā ar Karsumu un Robinu Hanzlu, bet gan otrajā maiņā.

Vārtus SKA labā guva Vladislavs Gavrikovs, Aleksejs Kručiņins, Aleksandrs Dergačovs un Jarno Koskiranta, bet slavenais Pāvels Dacjuks divreiz pārspēja pretinieku vārtsargu.

Tikmēr citā spēlē Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" otrdien viesos ar 6:0 (0:0, 3:0, 3:0) sagrāva Maskavas apgabala "Vitjaz" vienību, izcīnot septīto panākumu pēc kārtas.

Divus vārtus uzvarētāju komandas rindās guva Maksims Čudinovs, bet vēl katrs pa vieniem vārtiem pievienoja Iļja Mihejevs, Deniss Zernovs, Kirils Semjonovs un Jegors Martinovs.

Pirmās 20 minūtes šajā spēlē noslēdzās bez gūtajiem vārtiem, bet mača turpinājumā katrā trešdaļā tika izpildīti pa trijiem precīziem metieniem. "Avangard" tas bija ne tikai septītais panākums pēc kārtas, bet arī 12.uzvara 13 turnīra spēlēs.

Rietumu konferences vadībā ar 20 punktiem 12 spēlēs ir Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit", bet 18 punkti ir CSKA komandai. Tālāk ar 19 punktiem seko Sanktpēterburgas SKA, trešo vietu ieņemot, jo CSKA ir savas divīzijas līdere, bet ceturtā ar 15 punktiem 13 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv", kamēr Rīgas "Dinamo" un "Soči" tikušas pie 13 punktiem attiecīgi 12 un 13 spēlēs.

Par punktu atpaliek "Spartak", kas ir septītā, bet Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ" ar deviņiem punktiem 13 mačos ir devītā, kamēr Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" arī ar deviņiem punktiem ir pozīciju zemāk.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir maksimāli iespējamie 24 punkti 12 mačos, bet tikpat punkti 13 spēlēs ir "Avangard".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!