Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) labāko spēlētāju noteikšanas komisija ir izvēlējusies regulārā čempionāta pirmā pilnā mēneša labāko uzbrucēju, aizsargu, vārtsargu un jauno spēlētāju, vēsta līgas mājas lapa.

Par mēneša labāko vārtsargu nosaukts Jekaterinburgas "Avtomobiļist" spēlētājs Jakubs Kovāržs, kurš bez nomaiņas aizvadījis 10 no 12 spēlēm septembrī, un visos šajos mačos komanda izcīnīja uzvaru, turklāt trijos no tiem Kovāržs neielaida nevienu ripu. Viņa "sausā" sērija ilgst jau 142 minūtes un 58 sekundes.

Par mēneša labāko aizsargu izvēlēts Astanas "Baris" kanādiešu leģionārs Darens Dīcs. 11 spēlēs septembrī, kurās komanda izcīnīja sešas uzvaras, Dīcs sakrājis 12 (4+8) rezultativitātes punktus un nopelnījis iespaidīgu lietderības koeficientu — plus deviņi. Turklāt divi no Dīca gūtajiem vārtiem — spēlē pret "Ņeftehimik" un Rīgas "Dinamo" — atnesa Astanas komandai uzvaru. Kanādiešu hokejists septembrī bloķēja arī 12 pretinieku metienus, kas ir mēneša labākais rādītājs starp visiem līgas aizsargiem.

Mēneša labākā uzbrucēja tituls ticis Kovārža komandas biedram Anatolijam Goliševam, kurš piedalījās visās 12 septembra spēlēs un guva tajās astoņus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, turklāt trīs no šiem astoņiem bija uzvaras vārti, kas ir mēneša labākais rādītājs līgā.

Par labāko jaunāko KHL mēneša spēlētāju izvēlēts Novosibirskas "Sibirj" 20 gadus vecais uzbrucējs Ņikita Mihailovs, kurš septembrī guva piecus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!