Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Dāvis Bertāns svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē guva 10 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" ar rezultātu 104:100 pārspēja Maiami "Heat".

Bertāns šo maču sāka no rezervistu soliņa un laukumā pavadīja 20 minūtes, kas bija lielākais spēles laiks komandā . Šajā laikā viņš trāpīja trīs no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, no kurām divas savāca uzbrukumā, kā arī izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Vēl latvietis nopelnīja divas piezīmes un pieļāva divas kļūdas.

"Spurs" treneri šajā mačā deva iespēju sevi pierādīt daudziem spēlētājiem. Laukumā devās 18 spēlētāji, bet vismaz 15 minūšu ilgs spēles laiks bija astoņiem spēlētājiem. Rezultatīvākais bija Rūdijs Gejs, kurš sameta 13 punktus, savukārt "Heat" rindās Hasāns Vaitsaids guva 20 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Tāpat pirmo spēli "Spurs" sastāvā aizvadīja šajā vasarā maiņas darījumā iegūtais Demārs Derouzans, kurš 18 minūtēs guva septiņus punktus.

"Spurs" nākamo pārbaudes spēli aizvadīs piektdien, kad tiksies ar Detroitas "Pistons", bet pēc tam būs mačs ar Hjūstonas "Rockets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!