Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket", kurā spēlē Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, svētdien zaudēja Ķīnas pilsētā Čendu notikušā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) "Masters" sērijas posma finālā.

Fināla cīņā ar otro numuru izliktā Latvijas vienība ar 12:21 pārliecinoši zaudēja serbu komandai "Liman", kas bija izlikta ar pirmo numuru.

Jau ziņots, ka pusfināla mačā Latvijas vienība ar 21:18 pārspēja "Saskatoon" no Kanādas, kas sacensībās bija saņēmusi trešo numuru, bet pēc tam ceturtdaļfinālā ar 21:19 tika apspēlēta Mongolijas komanda "Ulaanbaatar", kas bija izlikta ar ceturto numuru.

"Rīga Ghetto Basket" savā grupā bija pirmā, jo vispirms B apakšgrupas mačā ar 22:5 sagrāva "North Jakarta" vienību no Indonēzijas, kura bija izlikta ar desmito numuru, bet otrajā spēlē, kurā notika cīņa par pirmo vietu, latvieši ar 22:15 apspēlēja Nīderlandes komandu "The Hague", kas tika izlikta ar septīto numuru.

Jau ziņots, ka pirms divām nedēļām Rumānijā aizvadītajā 3x3 basketbola Eiropas kausa izcīņā Latvijas izlase, kurā arī startēja Miezis, Krūmiņš, Lasmanis un Čavars, izcīnīja otro vietu, izšķirošajā spēlē zaudējot Serbijai. Latvijas basketbolisti līdz ar to nespēja nosargāt pērn izcīnīto Eiropas čempionu titulu.

Tikmēr pagājušajā nedēļā šie basketbolisti apstājās pusfinālā Indijā notikušajā Pasaules tūres "Masters" posmā, ieņemot trešo vietu.

Šīs sezonas laikā FIBA rīkotajos 3x3 sacensību seriālos Latvijas basketbolisti zem "Riga Ghetto Basket" komandas karoga uzvarējuši piecos "Challenger" turnīros Ķīnā, Slovēnijā, Latvijā un Rumānijā, kā arī izcīnījuši otro un divas trešās vietas "Masters" sacensībās Ungārijā, Šveicē un Indijā.

Pēc Čendu "Masters" posma līdzīga līmeņa sacensības notiks arī Malaizijā, savukārt oktobra beigās Pekinā risināsies Pasaules tūres finālposms, kurā piedalīsies 12 komandas (Latvija šobrīd rangā ir piektā).

3x3 basketbols ir iekļauts 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!