Foto: F64
"Riga" futbolisti sestdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 23.kārtas centrālajā mačā atspēlēja vienu vārtu deficītu un uzvarēja RFS komandu, sperot vēl vienu soli tuvāk valsts čempionu titulam.

"Riga" pretinieku laukumā Arkādija stadionā svinēja uzvaru ar rezultātu 2:1 (0:1), virslīgā jau 14 spēlē pēc kārtas izvairoties no zaudējuma. Šajos mačos "Riga" ir izcīnījusi 13 uzvaras.

Spēles rezultātu 11. minūtē ar tālu sitienu atklāja RFS komanda, kuras rindās precīzs bija Roberts Savaļnieks. Savukārt spēles otrajā daļā pārsvars bija "Riga" komandai. Izlīdzinājumu 74. minūtē pēc stūra sitiena panāca "Riga" ukraiņu leģionārs Volodimirs Bajenko, kurš precīzi sita ar galvu, bet uzvaras vārtus 83. minūtē iesita Polijas centra uzbrucējs Kamils Biliņskis.

"Riga" šo maču aizvadīja bez sava uzbrukuma līdera Darko Lemajiča, jo serbu futbolistam ir izdarīta apendicīta operācija.

Jāatzīmē, ka abas komandas iepriekš apmainījās ar publiskiem viedokļiem par virslīgas spēļu tiesāšanas kvalitāti, tāpēc šo maču tiesāja soģu brigāde no Īrijas.

"Riga" un RFS ir galvenās šīs sezonas titula tīkotājas. RFS ilgu laiku bija turnīra līdere, taču komandas trīs zaudējumu sērija sakrita ar "Riga" 12 panākumiem pēc kārtas. Līdz ar to šobrīd turnīra galvgalī ir "Riga". Pirmajās trijās šīs sezonas savstarpējās spēlēs RFS uzvarēja divas reizes ar 2:1, bet vienreiz ar 1:0 pārāka bija "Riga".

Jau ziņots, ka vēl sestdien "Ventspils" savā laukumā ar 2:0 (0:0) uzvarēja "Jelgavu", turpinot cīņu par čempionu titulu.

Mājiniekiem abus vārtus iesita nigēriešu leģionārs Tosins Ajeguns, kurš izcēlās spēles 73. un 82. minūtē, otros vārtus gūstot ar 11 metru soda sitienu.

Ajeguns šosezon guvis desmit vārtus, virslīgas labāko snaiperu sarakstā dalot ceturto vietu ar Ģirtu Karlsonu no "Liepāja"/"Mogo" komandas, kurš arī sestdien izcēlās divas reizes.

"Ventspils" un "Jelgava" šosezon savā starpā tikās ceturto reizi, ventspilniekiem uzvarot trešo reizi (2:0, 3:0, 2:0), bet vienreiz tika fiksēts bezvārtu neizšķirts.

Tikmēr citā sestdien aizvadītā spēlē Staicelē "Liepāja"/"Mogo" ar 3:0 (1:0) uzvarēja turnīra pastarīti "Valmiera Glass"/"Vidzemes augstskola" (ViA) komandu.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Karlsons, bet reizi precīzs bija Leonels Strumija.

Rezultātu jau ceturtajā minūtē atklāja Karlsons, kurš izcēlās pēc centrējuma, savukārt 67. minūtē Strumija realizēja 11 metru soda sitienu. Visbeidzot punktu šim mačam 74. minūtē pielika Karlsons, kurš pārcēla bumbu pāri valmieriešu vārtsargam Markam Bogdanovam, panākot 3:0.

Abas komandas šosezon bija cīnījušās trīs reizes, bet allaž labāki bijuši liepājnieki (4:0, 2:0, 6:2). Valmierieši šosezon ir pārliecinošā pastarīšu statusā, jo 22 spēlēs ir tikuši ielaisti 80 vārti, kamēr gūti 19, kas gan ir labāk kā "Metta"/LU (18) un "Jelgavas" (17) gadījumos.

Savukārt piektdien Jūrmalas "Spartaks" ar 3:0 uzvarēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) komandu.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 53 punktiem 23 spēlēs ir "Riga", kamēr 49 punkti 23 cīņās ir "Ventspilij". Savukārt 46 punktus 22 mačos iekrājusi RFS, bet ceturtā ar 39 punktiem 22 spēlēs ir "Liepāja"/"Mogo", kamēr 37 punkti ir iepriekšējo divu gadu valsts čempionei Jūrmalas "Spartaks".

Savukārt 18 punktus 22 mačos iekrājusi "Jelgava", pie 13 punktiem 23 spēlēs tikusi "Metta"/LU vienība, kamēr pēdējā ar diviem punktiem 22 dueļos ir "Valmiera Glass"/ViA komanda.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10. novembrī.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!