Foto: LETA

Rīgas "Dinamo" komanda sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē pret Astanas "Baris" piedzīvoja smagu sakāvi, kuru ir jāpārdzīvo un jāizanalizē, lai virzītos tālāk, pēc sezonas smagākā zaudējuma atzina Latvijas kluba galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Jau tika ziņots, ka rīdzinieki aizvadīja katastrofālu pirmo periodu, kurā ielaida piecus vārtus, visā spēlē ciešot neveiksmi ar rezultātu 3:7 (0:5, 2:0, 1:2). Latvijas klubam šis bija otrais zaudējums pēc kārtas.

"Nav nekāda attaisnojuma mūsu spēles sākumam. Šobrīd ir sarežģīts brīdis, jo šī ir smaga sakāve, taču tā ir jāpārdzīvo un jāiet tālāk. Secinājumus izdarīsim," pēc mača solīja Ankipāns.

Viņš uzsvēra, ka komandai nepieciešams atgūt spēkus, kā arī jācer, ka ierindā atgriezīsies traumētie spēlētāji Uvis Balinskis, Brendons Makmilens, Kristaps Zīle un Miķelis Rēdlihs.

"Viens posms ir beidzies. Mums ir vajadzīga reāla atpūta, kā arī vajadzīgi cilvēki, kas atgriežas sastāvā. Tagad mums ir piecas brīvdienas, kuras būs svarīgas, lai atjaunotu spēkus. Gaidām atpakaļ traumētos spēlētājus. Nāksim kopā ar jaunām domām, visu pārstrādāsim savās galvās un virzīsimies tālāk," norādīja Ankipāns.

Rīdzinieki sezonas ievadā 12 spēlēs ir izcīnījuši sešas uzvaras un ar 13 punktiem ir piektajā vietā Rietumu konferencē, kas ir labs rādītājs. Ankipāns gan sacīja, ka varēja būt labāk.

"Ja man kāds pirms sezonas sākuma teiktu, ka pēc 12 spēlēm mums būs 13 punkti, tad es būtu priecīgs, bet tagad es ar to neesmu apmierināts," atzina treneris.

Tāpat viņš atbildot uz jautājumu, vai rīdzinieku vārtos varētu debitēt Maksims Tretjaks, pēdējās neveiksmēs nevainoja ripu ķērājus Timuru Biļalovu un Kristeru Gudļevski.

"Viss ir iespējams [par Tretjaku vārtos], bet te nav vaina vārtsargos, jo šī ir komandas spēle. Tas, kas notika šodien, tā nebija vārtsargu vaina, tāpat kā arī iepriekšējā spēlē. Mums ir divas dienas, lai visu pārdomātu," atkārtoja Ankipāns.

Savukārt "Baris" galvenais treneris Andrejs Skabelka pēc spēles bija labā noskaņojumā.

"Pirmajā periodā paveicās un iemetām piecus vārtus. Pēc tam mums treneriem bija uzdevums atlikušajos divos periodos neļaut komandai atslābt. Līdz galam tas tas neizdevās, bet trešajā trešdaļā atgriezāmies spēlē un aizvedām maču līdz uzvarai," sacīja baltkrievu speciālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!