Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa zvaigzne Jeļena Ostapenko sestdien Pekinas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas cīņā ar 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja slovākieti Magdalēnu Ribārikovu.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 65 WTA vienspēļu ranga punktus. Otrajā kārtā Latvijas tenisiste mērosies spēkiem ar īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo ķīnieti Vanu Cjanu, kura pasaules rangā atrodas 34. vietā.

Pasaules ranga 12. vietas īpašniece Ostapenko ar šādu numuru izlikta arī Pekinas turnīrā, bet Ribārikova ir planētas 36. rakete.

Ostapenko spēle sākās neveiksmīgi, jo viņa otrajā geimā zaudēja savu servi, pēc tam nonākot iedzinējos ar 0-3. Turpinājumā Latvijas tenisiste zaudēja ar 1-4, taču tad spēja saņemties un uzvarēt piecos geimos pēc kārtas, divas reizes izmantojot breika iespējas.

Savukārt otrā seta sākumā Ostapenko izvirzījās vadībā ar 3-1, jo trešajā geimā slovākieti nobreikoja. Ribārikova gan nepadevās un panāca izlīdzinājumu 3-3. Ostapenko vēl vienu breika pārsvaru ieguva septītajā geimā, taču tūdaļ to izsēja, rezultātam kļūstot 4-4.

Turpinājumā labākas bija servētājas, tāpēc uzvarētāju nācās noskaidrot taibreikā. Tā sākumā Ribārikova panāca 3:1 savā labā, taču pēc tam dominēja Ostapenko, kura uzvarēja sešās izspēlēs pēc kārtas un visā mačā.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle.

Savas karjeras laikā Ribārikova izcīnījusi četrus WTA raudzes titulus, no kuriem pēdējais gan bija tālajā 2013.gadā. Tiesa, vēl jūnijā viņa spēlēja finālā Birmingemā, kur norisinājās "Premier" kategorijas sacensības, finālā piekāpjoties čehietei Petrai Kvitovai. Slovākijas tenisistei pēc sestdienas mača ir četru zaudējumu sērija.

Pirms gada Ostapenko Pekinā sasniedza pusfinālu, par to nopelnot 390 WTA ranga punktus, kas nu būs jāaizstāv.

Ostapenko Āzijas tūres ietvaros Seulas WTA "International" turnīra otrajā kārtā kapitulēja Jekaterinai Aleksandrovai no Krievijas, neaizstāvot pērn šajās sacensībās iegūto titulu. Pēc tam viņa cieta zaudējumu Uhaņas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā.

Ostapenko šonedēļ pameta ranga pirmo desmitnieku, bet nākamajā rangā, kas tiks publicēts pirmdien, noslīdēs vēl vienu vietu zemāk, atrodoties 13. pozīcijā.

Šosezon Latvijas tenisiste nav izcīnījusi nevienu titulu, tomēr viņa aizkļuva līdz finālam Maiami WTA "Premier" sacensībās, kā arī pusfinālam prestižajā Vimbldonas čempionātā. Tāpat viņas kontā ir ceturtdaļfināli Sanktpēterburgā, Štutgartē, Romā un Īstbornā.

Sacensībās piedalīsies arī ranga 19. vietas īpašniece Anastasija Sevastova, kura Pekinas turnīra pirmajā kārtā svētdien tiksies ar Francijas tenisisti Alizē Kornē, kura ir planētas 35. rakete.

Otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja spēkosiess ar Pekinas turnīra 16. numuru Ešliju Bārtiju no Austrālijas, kura pasaules rangā atrodama 17. vietā.

Sevastova pārī ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu sacentīsies arī šī turnīra dubultspēlēs. Viņas šonedēļ aizcīnījās līdz pusfinālam Uhaņas WTA "Premier" sacensībā, taču atteicās no dalības tajā.

Pekinas turnīrs šosezon ir noslēdzošais starp "Premier Mandatory" kategorijas sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!