Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases pamatvārtsargs Elvis Merzļikins piektdien atvairīja 36 metienus Šveices augstākās līgas (NLA) regulārā čempionāta mačā, kaldinot viņa pārstāvētās "Lugano" uzvaru pret "Laussane", kurā spēlē Ronalds Ķēniņš.

"Lugano" savā laukumā ar 4:3 (1:1, 2:0, 1:2) apspēlēja "Lausanne", Latvijas vārtsargam otro maču pēc kārtas atvairot 36 metienus. Tikmēr Ķēniņš izcēlās ar rezultatīvu piespēli komandas trešajā vārtu guvumā.

Merzļikins šajā cīņā nospēlēja visas 60 minūtes un atvairīja 36 no 39 metieniem. Viņam identiska statistika bija arī iepriekšējā mačā.

Tikmēr Ķēniņš 20 minūšu un vienas sekundes laikā vienreiz meta pa pretinieku vārtiem un atdeva rezultatīvu piespēli, spēli pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Vēl vienā piektdienas spēlē latviešu vārtsargs Ivars Punnenovs ielaida divus vārtus viņa pārstāvētās Langnau "Tigers" zaudējumā ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) savās mājās pret "Ambri-Piotta".

Punnenovs atvairīja 18 pretinieku metienus no 20.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā pēc četrām kārtām ar 11 punktiem ir "Bern", kamēr "Lugano", "Lausanne" un "Tigers" ar sešiem punktiem ir attiecīgi piektajā, sestajā un septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!