Foto: F64

Latviešu hokeja aizsargs Guntis Galviņš kļuvis par Latvijas uzbrucēja Roberta Bukarta komandas biedru Čehijas klubā Tršinecas "Ocelārži", piektdien informē vienība.

Neoficiāla informācija par 32 gadus vecā aizsarga došanos uz Čehiju bija jau iepriekš šajā nedēļā, taču tagad viņa pārcelšanās uz "Ocelārži" notikusi oficiāli.

Ar Galviņu noslēgs pārbaudes laika līgums uz diviem mēnešiem. Veiksmīga snieguma gadījumā kontrakts tiks pagarināts līdz sezonas beigām.

"Lai mūsu uzbrucēji būtu produktīvi, viņiem nepieciešams labs atbalsts no aizsargiem. Galviņš ir pieredzējis aizsargs ar labu metienu, kurš ilgu laiku bijis arī Latvijas izlases dalībnieks," klubs citē "Ocelārži" sporta direktoru Jans Petereks.

Tikmēr Galviņš izteicās, ka jau kādu laiku gaidījis piedāvājumus no ārzemēm.

"Pirmo reizi ar "Ocelārži" sazinājos pirms divām nedēļām. Saņēmu informāciju no aģenta, ka klubs ir ieinteresēts manos pakalpojumos. Esmu priecīgs, ka varēju šeit ierasties, jo šajā komandā spēlē arī mans draugs Roberts. Apzinos, kur esmu nonācis. Komandai ir augsti mērķi," pauda Galviņš.

Galviņš šo sezonu iesāka "Optibet" Hokeja līgas čempionē "Kurbads", kur piecās spēlēs atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Pirms tam Galviņš trīs sezonas spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", kur iepriekšējā sezonā 37 spēlēs guva divus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles. Aizsargam šī būs atgriešanās Čehijā, jo šīs valsts augstākajā līgā viņš spēlēja jau pirms KHL izveides 2006./07.gadā, pārstāvot "Vsetīn" komandu.

Tāpat Galviņš karjeras laikā spēlējis Ungārijas, Krievijas, Zviedrijas un Itālijas klubos.

Latvijas izlases sastāvā Galviņš piedalījies 12 pasaules čempionātos un 2010. gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

"Ocelārži" vietējā čempionātā pašlaik ieņem tikai 11.vietu 14 komandu konkurencē. Jau piektdien to gaida spēle pret Hradeckrālovas "Mountfield", ko pārstāv Māris Bičevskis un Oskars Cibuļskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!