Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas grandu "Manchester United" komandā sākušās nesaskaņas starp dažiem futbolistiem un galveno treneri Žozē Mourinju, raksta britu mediji.

Galvenās nesaskaņas Mourinju ir ar franču pussargu Polu Pogba, kura pusē nostājušies viņa tautietis Antonī Marsjals, Ziloņkaula krasta futbolists Ēriks Baijī un pussargs Andreass Pereira, kurš nav apmierināts ar viņam atvēlēto spēles laiku. Savukārt treneri atbalsta Ešlijs Jangs, Nemanja Matičs un Romelu Lukaku, ziņo "Daily Mail".

Mourinju un Pogba konflikts ilgst kādu laiku. Tas sākās pēc tam, kad franču futbolists pēc spēles ar Volverhamptonas "Wanderers" publiski nokritizēja "Manchester United" spēles taktiku, kā arī nokaitināja Mourinju ar saviem klipiem "Instagram", kuros Pogba smejas tribīnēs laikā, kad "Manchester United" zaudē "Derby County". Pēc "Manchester United" izstāšanās no Anglijas līgas kausa izcīņas Mourinju atstādināja Polu Pogba no vicekapteiņa amata.

Nupat sociālajos tīklos parādījies video, kurā redzams, ka Mourinju nesasveicinās ar Pogba pirms treniņa un pasaka viņam kaut ko tādu, ka futbolists paliek "mēms".

Bijušais "Manchester United" spēlētājs Pols Inss gan norāda, ka leģendārā sera Aleksa Fērgusona laikā Pogbā šādā situācijā jau sen būtu patriekts no komandas. "Ja kaut kas tāds notiktu pie sera Aleksa Fērgusona, viņš būtu pateicis tikai vienu: "Pogba aiziet. Mums jātiek no viņa vaļā."," Insu citē aģentūra "Reuters". "Diez vai viņš pieļautu, ka viņa komanda Pogba uzvedības dēļ kļūst par apsmieklu. Viss, ko francūzis šobrīd dara, ir cirks mediju priekšā."

"Ja Pogba spēlētu uz desmitnieku katru nedēļu un līstu no ādas ārā "Manchester United" dēļ, tad, iespējams, viņam būtu lielākas tiesības necieņas izrādīšanai klubam, taču tā nav," saka Inss. "Viņa personiskās "vendetas" dēļ ar Mourinju cieš komandas spēle. Domāju, janvārī Pogba aizies."

Savukārt Žozē Mourinju atlaišana klubam dārgi maksātu — kā kļuvis zināms izdevumam AS, "Manchester United" par līguma laušanu būtu jāsamaksā 26 miljoni eiro. Līgums ar portugāļu speciālistu noslēgts līdz 2020. gadam.

Pēc sešām kārtām Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā "Manchester United" ar trim uzvarām, diviem zaudējumiem un vienu neizšķirtu atrodas septītajā vietā, no līderiem "Liverpool" atpaliekot par astoņiem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!