Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova kopā ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu ceturtdien iekļuva Uhaņas WTA "Premier" sērijas turnīra dubultspēļu pusfinālā.

Sevastova duetā ar Pavļučenkovu dubultspēļu ceturtdaļfinālā ar 7-5, 4-6, 10:5 uzvarēja ķīnietes Jinjinu Duaņu un Jafaņu Vanu, kuras turnīrā piedalījās ar īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Pirmajā setā Sevastova/Pavļučenkova nenosargāja trīs geimu pārsvaru, nonākot iedzinējos ar 4-5, tomēr pirmo setu spēja noslēgt veiksmīgi ar trim punktiem pēc kārtas. Otrajā setā savukārt cīņa bija tikpat līdzvērtīga, bet Ķīnas pāris izskaņā spēja pārņemt iniciatīvu, lauzt pretinieču servi un uzvarēt setu ar 6-4.

Savukārt supertaibreikā Sevastova/Pavļučenkova spēlēja ļoti pārliecinoši, panākot 8:3 un beigās panākumu arī nosargājot.

Par pusfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi jau 350 WTA ranga punktus.

Latvijas un Krievijas duets pusfinālā tiksies ar čehietēm Andreu Sestīni-Hlavāčkovu un Baboru Strīcovu, kuras izliktas ar otro numuru.

Jau ziņots, ka Sevastova un Pavļučenkova pirmajā kārtā ar 6-4, 6-3 pārspēja spānieti Laru Arruavarrenu un Dariju Juraku no Horvātijas, savukārt otrajā kārtā ar 6-4, 7-6 (7:4) uzvarēja čehieti Luciju Hradecku un Krievijas tenisisti Jekaterinu Makarovu, kuras turnīrā bija izliktas ar astoto numuru.

Sevastova (WTA 19.) svētdien šī paša turnīra vienspēļu pirmajā kārtā ar 2-6, 3-6 zaudēja tieši Pavļučenkovai, kura rangā ir 39. vietā un kuru septiņās savstarpējās spēlēs Latvijas tenisiste ne reizi vēl nav uzvarējusi.

Tikmēr dubultspēlē abas tenisistes kopā spēlēja arī ASV atklātajā čempionātā, kur sasniedza ceturtdaļfinālu.

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko duetā ar Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas Uhaņas turnīrā apstājās dubultspēļu otrajā kārtā. Tāpat Ostapenko cieta neveiksmi vienspēļu turnīra pirmajā kārtā.

Uhaņas tenisa turnīrs norisinās uz cietā seguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!