Foto: LETA

Piektdien, 28. septembrī, Tallinā ar čempionvienību "Kalev/Cramo" un BK "Ventspils" spēli sāksies pirmais "OlyBet" Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas čempionāts, kurā ievērojamu artavu turnīra atainošanā dos arī portāls "Delfi".

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas čempionātā piedalīsies 15 komandas. No 28. septembra līdz 2019. gada 23. martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 5. un 6. aprīlī, pēc tam notiks abu valstu nacionālo čempionātu izslēgšanas turnīri.

Katru nedēļu divas svarīgākās spēles varēs redzēt "Best4Sport HD" kanālā, kas pieejams "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītājiem. Par līgas partneri interneta vidē kļuvis lielākais un populārākais interneta medijs Baltijā, portāls "Delfi", kas abās valstīs nodrošinās vairāk nekā 200 spēļu translācijas.

Sezonas gaitā Latvijā un Igaunijā kopā tiks translētas vairāk nekā 200 spēles, lielāko daļu no tām būs iespējams tiešraidē vērot "Delfi" platformā un mobilajā aplikācijā, savukārt pēc spēlēm visu spēļu pilni ieraksti un labākie momenti būs atrodami atsevišķā "Delfi" sadaļā. "Ceram, ka ar vienotām tiešraidēm Latvijā un Igaunijā izdosies basketbola popularitāti abās valstīs pacelt jaunā līmenī," preses konferencē pirms jaunā čempionāta sākuma teica portāla "Delfi" sporta nodaļas redaktors Uldis Strautmanis.

"Basketbolā ar igauņiem klubu un valstsvienību līmenī veiksmīgi sadarbojamies kopš pirmajām spēlēm 1923. gadā. Apvienojot spēkus paplašinām skatītāju un reklāmdevēju auditoriju, kā arī sagādājam jaunus izaicinājumus visu līmeņu klubiem. OlyBet Latvijas – Igaunijas līga uzlabos izaugsmes iespējas Latvijas jaunajiem basketbolistiem, kā arī sagādās jaunas emocijas līdzjutējiem, kuriem spēlējam," uzskata Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins.

"Esmu pārliecināts, ka Latvijas un Igaunijas līga veicinās basketbola attīstību abās valstīs. Pēdējā laikā jūsu komandas uzvarējušas biežāk, bet regulāras savstarpējās spēles būs lietderīgas abiem," saka Igaunijas Basketbola federācijas prezidents Jāks Salumets.

"Prieks, ka turnīra jaunais formāts ļāvis nostiprināt attiecības ar mūsu līdzšinējiem sadarbības partneriem," uzsver LBS līgu direktors Edgars Bērziņš. "Turnīram ir jauna vizuālā identitāte, mājaslapa, kā arī plašāks tiešraižu piedāvājums visiem basketbola cienītājiem. Esmu pārliecināts, ka klubiem, spēlētājiem un līdzjutējiem turnīrs šķitīs aizraujošs."

"OlyBet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgā Latviju pārstāvēs BK "Ventspils", "VEF Rīga", BK "Jūrmala", BK "Ogre", "Latvijas Universitāte", BK "Jēkabpils/SMScredit.lv", BK "Liepāja" un "Valmiera Glass"/ Vidzemes Augstskola, Igauniju – Tallinas "Kalev/Cramo", "Tartu Ulikool", "Rapla", "Parnu Sadam", "Valga/Valka", TTU KK un "TLU Kalev".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!