Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Sanktpēterburgas SKA trešdien izcīnīja graujošu uzvaru regulārā čempionāta mačā, kas bija vienības septītais panākums pēc kārtas.

SKA savā laukumā ar rezultātu 5:0 (1:0, 1:0, 3:0) sagrāva Novosibirskas "Sibirj" vienību.

Vārtus uzvarētāju labā guva Maksims Karpovs, Dinārs Hafizuļins, Nikolajs Prohorins, Sergejs Plotņikovs un Aleksejs Kručiņins, bet Aleksandrs Barabonvs izcēlās ar trīs rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr citā mačā Ķīnas klubs Pekinas "Kuņluņ Red Star", kura prezidents ir Raitis Pilsētnieks, ar 4:3 (1:0, 2:3, 1:0) viesos apspēlēja Kazaņas "Ak Bars".

Uzvarētāju sastāvā ar precīziem metieniem izcēlās Veli Mati Savinainens, Viktors Bērtlijs un vēl divus vārtus pievienoja Teilors Beks. Savukārt "Ak Bars" sastāvā vārtus guva Rafaels Batiršins, Artjoms Lukojanovs un Robs Klinkhamers.

Vēl citos mačos Ņižņijnovgorodas "Torpedo" savā laukumā ar 5:1 (1:0, 0:1, 4:0) uzveica Vladivostokas "Admiral", bet Ņižņekamskas "Ņeftehimik" mājās ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pārspēja Habarovskas "Amur". Tāpat Minskas "Dinamo" savu skatītāju priekšā atzina Ufas "Salavat Julajev" pārākumu ar 1:3 (0:0, 0:3, 1:0), bet Maskavas apgabala "Vtijaz" pēcspēles metienu sērijā savā laukumā ar 3:4 (1:1, 0:2, 2:0, 0:0, 0:1) apspēlēja Astanas "Baris".

Jau vēstīts, ka otrdien pie uzvaras tika arī Rīgas "Dinamo", kas savās mājās papildlaikā ar 2:1 uzvarēja Jāņa Kalniņa pārstāvēto Rietumu konferences līderi Helsinku "Jokerit". Rīdzinieki izcīnīja sesto uzvaru desmit mačos.

Rietumu konferences vadībā ar 16 punktiem desmit spēlēs ir SKA, kam ar 14 punktiem seko Maskavas CSKA, kas ir savas divīzijas līdere, tādēļ konferences kopvērtējumā ir virs "Jokerit", neskatoties uz to, ka somu klubam ir 16 punkti. Pa 13 punktiem ir Jaroslavļas "Lokomotiv" un Rīgas "Dinamo" rēķinā. Vēl par punktu atpaliek Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak", bet Čerepovecaas "Severstaļ", kurā spēlē Artūrs Kulda, ar deviņiem punktiem 11 mačos ir astotā. Tikmēr Miks Indrašis un Maskavas "Dinamo" ar astoņiem punktiem desmit cīņās ir desmitajā vietā.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 20 punkti desmit mačos, bet divus punktus tai zaudē Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!