Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Ir pabeigta "Arena-Omsk" arēnas tehniskā ekspertīze, kas atzinusi, ka celtne ir avārijas stāvoklī, ziņo Omskas "Avangard" kluba preses dienests.

Būvei veikta vizuāla un instrumentāla nesošo konstrukciju pārbaude, kurā secināts, ka "multifunkcionālā sporta kompleksa "Arena-Omsk" celtniecības konstrukciju tehniskais stāvoklis novērtējams kā avārijas stāvoklī esošs", bet pārbaudes izskaitļojumi parādījuši, ka "daļai nesošo konstrukciju nav pietiekama nestspēja, lai uzņemtu konkrētas slodzes, lai arī to parametri nav sliktāki kā projektā paredzētie".

Būveksperti konstatējuši bojājumus nesošajās konstrukcijās, turklāt jaunas plaisas parādījušās vēl apskates laikā, kad uz ēku neiedarbojās nekāda ekspluatācijas slodze. "Daļa defektu un bojājumu netieši norāda uz iespējamo ēkas izturības pazemināšanos," teikts ekspertu slēdzienā.

Kā ziņojām, problēmas ar "Omsk-Arena" ēku parādījās neilgi pirms Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunās sezonas sākuma, un Omskas "Avangard" bija jāmeklē jauna mājas spēļu arēna. Šosezon savas mājas spēles klubs, ko trenē Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs, aizvadīs Piemaskavas Balašihā, kas atrodas vairākus tūkstošus kilometru attālumā no Omskas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!