Foto: LETA

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien savā laukumā ar rezultātu 2:1 pārspēja Helsinku "Jokerit", kuras vārtus sargāja latvietis Jānis Kalniņš.

Mača sākumā cīņa ritēja diezgan līdzīgi, bet otrā perioda izskaņā Linuss Videls pēc Metjū Majones lieliskas piespēles izvirzīja vadībā Rīgas komandu. Trešajā periodā "Jokerit" uzbrukumā bija aktīvāki, un ātri vien Sami Lepisto ieraidīja ripu vārtos, tomēr "Dinamo" treneri pieprasīja video atkārtojuma uzskatīšanu, jo pamanīja, ka Braiens O'Nīls traucēja vārtsargam Timuram Biļalovam. Tiesneši fiksēja noteikumu pārkāpumu, un "golu" neieskaitīja.

Tomēr 51. minūtē Alekss Grants ar spēcīgu un precīzu plaukstas metienu rezultātu izlīdzināja, un šāds rezultāts aizraujošā cīņā saglabājās līdz pamatlaika beigām. Pagarinājuma trešajā minūtē Videls izgāja viens pats pret Kalniņu un ieraidīja ripu starp latvieša kājsargiem.

Kalniņš šajā mačā atvairīja 26 no 28 Rīgas "Dinamo" metieniem, bet "Dinamo" vārtsargs Biļalovs tika galā ar 43 no 44 metieniem.

Šī neveiksme neliedza "Jokerit" saglabāt līderpozīciju Rietumu konferencē, 10 spēlēs izcīnot 16 punktus, bet "Dinamo" ar 13 punktiem tikpat spēlēs ir piektajā vietā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1160;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!