Foto: Jeļizaveta Iļjina
Sestdien, 22. Septembrī Jelgavā notika sestais starptautiskais regbija turnīrs "Mītava Cup 2018" par godu Igoram Umeckim. Turnīrs pulcēja 24 komandas no trim dalībvalstīm četrās vecuma grupās, mājiniekiem jelgavniekiem uzvarot U13 un U15 vecuma grupās.

Pirmās spēles aizvadīja mazākie RK "Mītava" regbisti, izspēlējot TAG regbija spēli, savukārt RK Mītava U16 meiteņu komanda neatstāja izredzes komandai no Kaļiņingradas.

Turnīra jaunākajā grupā piedalījās desmit komandas un kopumā pa dienu aizvadīja divdesmit četras spēles, šajā grupā nepārspēti palika ciemiņi no Zeļenogradas, uzvarot visās spēlēs. Otrajā vietā ierindojās ciemiņi no Kaļiņingradas "Sarkanie vilki", bet trešie bija Klaipēdas "Kovas" komanda.

U13 vecuma grupā lielas intrigas nenotika, galvenais favorīts bija RK "Mītava" klubs, ko arī lieliski zēni apliecināja, kaut gan pusfinālā pret Viļņas regbija akadēmiju spēli gandrīz zaudēja. Grupā pārliecinoši tika uzvarēti RFS "Eži" un komanda no Kaļiņingradas, pusfinālā nedrošā spēlē gūta uzvara par VRA 20:15, savukārt finālā ar 40:0 sagrauts RFC Livonia. Trešajā vietā palika VRA regbisti uzvarot, RFS Ežus.

U15 vecuma grupā līdzīgi kā U13 grupā RK "Mītava" bija favorītkomanda, ko lieliski zēniem izdevās apliecināt neielaižot nevienu punktu. RK Mītava regbisti uzvarēja RK Kovas un RK Ovāls regbistus.

U17 vecuma grupā izvērtās visinteresantākā, pirmo vietu guva RK "Baltrex", kurus tā neviens arī nepārspēja. Otro vietu smagās cīņās izcīnīja Viļņas regbija akadēmijas regbisti, savukārt par trešo vietu notika ļoti aizraujoša spēle, kurā tomēr labāki izrādījās RFS Eži komanda, atstājot aiz sevis RK "Miesnieki" komandu.

"Paldies visām komandām, kuras ieradās uz mūsu turnīru regbija svētki bija izdevušies. Neskatoties uz spēlētāju slimošanu, daudzām traumām ar savas komandas sniegumu esmu neapmierināts. Šobrīd neminēšu pat U13 un U15 komandas, kurām arī bija kļūdas, jo īpaši U13. Mani neapmierināja U17 komanda, kura tā arī neparādīja savu spēli, visu turnīru bija aizmiguši, aizbildinājās ar sastāva nepilnību. Runājot par U11 komandu, tad cilvēku pietiktu pat uz divām komandām, bet spēlētāja atdeve izpaudās tikai trijos cilvēkos, kas ir par maz, lai uzvarētu. Pie šīm komandām vēl jāstrādā, lai gūtu panākumus," saka RK "Mītava" galvenais treneris Roberts Bondarenko.

"Turnīrs bija izdevies, viss notika līmenī, tomēr žēl, ka dažas komandas atteicās pēdējā brīdī, tas ir nekorekti attiecībā pret mums. Kopumā par aizvadīto turnīru, rīkošanu un atmosfēru esam ļoti apmierināti par sasniegto rezultātu gan nē. Šis turnīrs būs atskaites punkts, kad jāsāk vairāk strādāt ar tām komandām, kurām, tas ir nepieciešams," RK "Mītava" kluba direktors Dmitrijs Bondarenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!