Foto: FIBA
Austrālijas basketbolistes otrdien Pasaules kausa (PK) spēlē ar 90:64 (32:19, 21:14, 22:16, 15:15) sagrāva Turciju, nodrošinot ceļazīmi uz turnīra ceturtdaļfinālu.

Uzvarētājām Elizabete Kembedža guva 25, bet Beka Alena 13 punktus, kamēr Turcijas izlasē ar 11 punktiem izcēlās naturalizētā amerikāniete Kvanitra Holingsvorta.

Austrālietes B apakšgrupā svinēja trešo uzvaru tikpat spēlēs, kamēr Turcija cieta otro zaudējumu, taču grupā, visticamāk, paliks trešajā vietā un arī varēs spēlēt izslēgšanas maču turnīrā.

Vēl šajā grupā otrdien Nigērija spēlēs ar Argentīnu. Nigērietēm ir viens panākums divos mačos, bet dienvidamerikānietes abos mačos piedzīvojušas pamatīgus zaudējumus.

Tikmēr C apakšgrupas cīņā Japāna ar 69:61 (23:15, 20:13, 10:17, 16:16) uzvarēja Puertoriko, nodrošinot vietu astotdaļfinālā.

Japānas izlasē Juki Mijazava guva 15 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, kamēr Maki Takada pievienoja 14 punktus. Savukārt Puertoriko izlasē Džesmone Gvatmeja sameta 23 punktus, bet Dženifera O'Nīla izcēlās ar 20 punktiem un deviņām bumbām zem groziem.

Šajā grupā līdere ar divām uzvarām divās spēlēs ir Spānija, divi panākumi trīs mačos ir Japānai, Beļģijai ir viena uzvara un viens zaudējums, bet Puertoriko turnīru noslēdza ar trim zaudējumiem.

Tāpat otrdien vietu izslēgšanas spēlēs nodrošināja Grieķija, kas A apakšgrupas cīņā ar 58:48 (16:17, 9:11, 20:7, 13:13) pārspēja Dienvidkoreju, nodrošinot trešo vietu grupā, kamēr pretiniecēm turnīrs ir noslēdzies.

Grieķietēm Artemi Spanu guva 13 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, kamēr Dienvidkorejas izlasē Līsola Kana sameta desmit punktus.

Šajā grupā pa divām uzvarām tikpat spēlēs ir Kanādai un Francijai, kuras otrdien savstarpējā duelī noskaidros ceturtdaļfināla dalībnieci, kamēr Grieķija izcīnīja vienu panākumu, bet Dienvidkoreja palika bešā.

Otrdien pasaules čempionātā tiek aizvadītas pēdējās apakšgrupu kārtas spēles. Latvijas basketbolistes D apakšgrupā mērosies ar titulēto ASV izlasi, taču Mārtiņa Zībarta trenētā komanda jau ir zaudējusi izredzes tikt izslēgšanas spēlēs un pēc otrdienas mača atgriezīsies mājās.

Tikmēr citā šīs grupas spēlē Ķīna ar 75:66 (10:8, 20:11, 22:28, 23:19) uzvarēja Senegālu, nodrošinot otro vietu grupā un tikšanos astotdaļfinālā ar apakšgrupas trešo labāko komandu.

Ķīnietēm Mena Li guva 15 punktus, bet Senegālas izlasē ar Astu Traore izcēlās ar 21 punktu.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā Latvija ar 61:64 zaudēja Ķīnai, bet otrajā spēlē dramatiskā galotnē ar 69:70 atzina Senegālas pārākumu.

ASV izlasei šajā grupā ir divas uzvaras tikpat sēlēs, Ķīna tika pie diviem panākumiem vienā mačā, Senegāla izcīnīja vienu uzvaru, bet Latvijai ir divi zaudējumi.

ASV izlase jau ir nodrošdinājusi vietu ceturtdaļfinālā, bet Ķīna un Senegāla spēlēs astotdaļfinālā.

Apakšgrupu uzvarētāja uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, otrās un trešās vietas ieguvējas spēlēs astotdaļfinālā, bet ceturtās vietas ieguvējām turnīrs būs beidzies.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!