Foto: LETA
Baltijas volejbola meistarlīgā jeb "Credit24 Meistarlīgā" šosezon piedalīsies tikai Latvijas un Igaunijas klubi, kamēr dienvidu kaimiņi lietuvieši nespēlēs, otrdien notikušā preses konferencē žurnālistus informēja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) viceprezidents Māris Pēkalis.

"Turnīrā startēs Latvijas un Igaunijas komandas. Sliktā ziņa - nav pārstāvju no Lietuvas. Nākamgad gan varētu būt kāda komanda no Lietuvas, jo ir ziņas, ka kaut kas tiek gatavots," sacīja Pēkalis. "Ceru, šī līga būs labs pamats, lai Latvijas izlases spēlētāji labi sagatavotos atlikušajām spēlēm Eiropas čempionāta kvalifikācijā."

Latviju šajās sacensībās pārstāvēs Jēkabpils "Lūši", RTU/"Robežsardze", "Biolars"/"Jelgava", Daugavpils Universitāte (DU) un "Limbaži"/MSĢ vienības. Tikmēr no Igaunijas spēlēs pagājušās sezonas čempione "Saaremaa", Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla vadītā "Parnu". kā arī "Rakvere", Tartu "Bigbank", Tallinas "Selver" un "TallTech", kas pērn saucās TTU.

Pēkalis uzsvēra, ka Latvijas un Igaunijas volejbola klubi kopīgu turnīru aizvada jau daudzus gadus, jo pirms tam sacentās "Schenker" volejbola līgā.

"Basketbolisti ir no mums noskatījušies un tagad arī ar igauņiem organizē kopīgas sacensības. Gribētos, lai mūsu komandas parāda, ko var, un vismaz divas vienības kvalificētos finālčetriniekam. Vajag beidzot kādu spilgtāku medaļu par bronzas," bilda Pēkalis.

Pērn meistarlīgā trešo vietu ieguva valsts čempione Jēkabpils "Lūši".

"Jau vairāk nekā piecus gadus atbalstam volejbolu Igaunijā. Esam darījuši visu iespējamo, lai popularizētu volejbolu un veselīgu dzīvesveidu kā tādu. Liels prieks atbalstīt līgu – tā veidojas par mērķi, uz ko tiekties visiem jaunajiem volejbolistiem," norādīja līgas ģenerālsponsoru "Credit 24 Latvia" vadītājs Artis Mēness.

Tikmēr LVF ģenerālsekretārs Edgars Zaiženijs sprieda, ka sezona solās būt interesanta un aizraujoša.

"Diemzēl Lietuvas komandas nestartēs, bet gatavojas ar skatu nākotnē. Šogad startējam ar sešām Igaunijas komandām un piecām Latvijas. Visas, kuras startēja pērn no Latvijas, startēs arī šajā sezonā. Pēc reglamenta regulārās sezonas uzvarētajai jārīko finālsacensības. Cerams, tās beidzot notiks Latvijā. Būs divu apļu turnīrs, astoņām labākajām iekļūstot ceturtdaļfinālā. Pēc tam jau finālčetrinieks," meistarlīgas norises kārtību ieskicēja LVF ģenerālsekretārs.

Zaiženijs arī uzsvēra, ka katrai Latvijas komandai šosezon ir arī fārmklubi, kas ir jaunums.

Savukārt Latvijas čempiones Jēkabpils "Lūši" prezidents un menedžeris Māris Trušelis norādīja, ka komandas sastāvs ir palicis teju nemainīgs.

"Lai arī ar katru gadu kļūstam vecāki, mēs joprojām esam jauni. Ir piesaistīti audzēkņi no sporta skolām. Ir vēsmas, ka arī sporta skolas no tālākām vietām sāk ievērot Jēkabpils darbu un sistēmisko izaugsmi. Tas ir liels prieks. Mūsu līderis Armands Āboliņš ir aizgājis pie RTU/"Robežsardze", bet kopumā sastāvs ir palicis teju nemainīgs. Joprojām liels uzsvars uz pašu volejbolistiem. Lielākus mērķus uzstādām tieši uz nākamo gadu, kad mūsu jauniešiem būs īstais briedums. Savukārt pats svarīgākais šīs sezonas mērķis, lai būtu pilnas tribīnes," sacīja Trušelis.

Tikmēr valsts vicečempiones RTU/"Robežsardze" menedžeris Aleks Kuļeševičs neslēpa, ka komandai iepriekšējā sezona bijusi rūgta, taču starpsezonā paveikts liels darbs.

"Pagājusī sezona bija diezgan rūgta, tāpēc starpsezonā bija daudz kas jāizdara. Esam papildinājuši sastāvu, kā arī pastiprinājuši treneru kolektīvu. Kā atbalstītāju esam piesaistījuši Armijas sporta klubu (ASK). Mērķi ir visaugstākie – iegūt Latvijas kausu un čempiontitulu, kā arī "Credit24 Meistarlīgā" iekļūt finālčetriniekā," sacīja rīdzinieku pārstāvis.

Augstus mērķus izvirzījusi DU komanda. "Pēdējā laikā bija liela interese no domes par sasniegumiem volejbolā. Šosezon izvirzīti augsti mērķi – sasniegt vismaz izslēgšanas turnīru "Credit24 Meistarlīgā", bet Latvijas kausā un Latvijas čempionātā dominē cipars pieci - otrā vieta vienā turnīrā un trešā otrā, vai arī otrādi," uzsvēra Daugavpils komandas treneris Edgars Savickis.

Tikmēr "Limbaži"/MSĢ treneris Klāvs Zaļkalns pauda gandarījumu, ka izdevies saglabāt komandu.

"Iepriekšējā sezona mums šajā līgā bija pirmā. Varbūt būtu gribējies labākus rezultātus, bet tai pat laikā esam izdarījuši pareizo izvēli, izveidojot tādu vienību. Mūsu komandā ir junioru izlašu spēlētāji, turklāt vairāki kandidēja arī uz pieaugušo valstsvienību. Atvars Ozoliņš savu vietu arī izcīnīja un tagad spēlē jau Igaunijā pie izlases galvenā trenera Kēla. Domāju, viņš tur ilgi neuzkavēsies, jo vēlāk dosies uz kādu spēcīgāku valsti," sprieda Zaļkalns.

Tāpat Limbažu komandai pievienojies Latvijas izlases "libero" Ingars Ivanovs.

"Viņš noteikti būs mūsu līderis, kas iemācīs un savāks kopā jaunos volejbolistus. Mērķis šosezon ir iekļūt pirmajā astoņniekā un Latvijas čempionātā cīnīties par medaļām," sacīja Zaļkalns.

Jaunā Baltijas volejbola meistarlīgas sezona ar četrām spēlēm sāksies 29.septembrī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!