Foto: LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Otavas "Senators" nosūtījis Latvijas izlases uzbrucēju Rūdolfu Balceru uz fārmklubu, kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL), vēsta medijs TSN.

Balcers septembrī no Sanhosē "Sharks" sistēmas tika aizmainīts uz Otavas "Sentaros", un izskanēja prognozes, ka viņš varētu iekļūt starp tiem 23 spēlētājiem, kuri varēs sākt sezonu NHL.

Tomēr pēc divām pārbaudes spēlēm "Senators" sastāvā Balcers nosūtīts uz AHL komandu Belevilas "Senators", kurš viņš sāks gaidāmo sezonu. Tomēr TSN uzskata, ka latvietis varētu būt viens no pirmajiem, ko Otavas komandas treneru korpuss varētu izsaukt uz pirmo sastāvu.

Aizvadītajā sezonā AHL čempionātā Balcers Sanhosē "Barracuda" 71 spēlē izcēlās ar 25 vārtiem un 27 rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat arī vēl viens latvietis – aizsargs Kristofers Bindulis – nosūtīts uz AHL. Bindulis piedalījās Vašingtonas "Capitals" treniņnometnē, tomēr pārbaudes spēlēs nepiedalījās. Viņš sezonu sāks AHL klubā Hēršijas "Bears".

Jau vēstīts, ka pirmdien uz fārmklubu devās arī Teodors Bļugers, kuram neizdevās iekļūt Pitsburgas "Penguins" sastāvā. Arī viņam prognozē ātru izsaukšanu un NHL. Vēl pirms tam arī Kristianam Rubīnam neizdevās nostiprināties Toronto "Maple Leafs", un viņš tagad ir AHL komandas Toronto "Marlies" satāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!