Foto: LETA
Par Latvijas U-16 puišu un U-15 meiteņu galvenajiem treneriem iecelti attiecīgi Edgars Savickis un Ilmārs Pūliņš, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas U-16 puišu izlases galvenais treneri Savickis ikdienā strādā arī Daugavpils Universitātes komandā, bet par U-15 meiteņu izlases treneris Pūliņš pilda ar Murjāņu Sporta ģimnāzijas trenera amatu. Abi tika izvēlēti par izlašu treneriem no daudzskaitlīga kandidātu saraksta.

Savukārt sporta skolas LVF iesūtīja potenciālo izlašu kandidātu sarakstus, jo šī vecuma izlase tikai uzsāk savs gaitas. Jau rīt un parīt sporta centrā "Mežaparks" pulcēsies jaunie volejbolisti no visas Latvijas, lai pretendētu uz vietu sava vecuma kadetu izlasēs. Volejbolistu saraksts ietver 53 puišus un 60 meitenes, ar kuru izvērtēšanu jātiek galā ļoti īsā laikā – divās dienās. Otrdien, 25. septembrī, kopā nāks jaunieši no reģioniem, bet dienu vēlāk – no trim "lielajām" volejbola skolām – Rīgas, Daugavpils un Minusas Volejbola skolas. Spēlētāji būs nodarbināti gan fiziskās sagatavotības testos, gan vingrinājumos ar bumbu, bet papildu dzinulis jaunajiem talantiem noteikti būs Latvijas vadošo volejbola klubu pārstāvju klātbūtne. Arī viņiem interesē, kāda izskatās mūsu jaunā volejbolistu maiņa un kāds papildinājums pēc gadiem gaidāms klubos un izlasē.

"Tā ir liela atbildība," saka Edgars Savickis. "Liekas, ka šo vecumu izlases (U-16 un U-15) kopā nāks pirmoreiz. Sporta skolas ir atsūtījušas LVF vismaz 50 kandidātu vārdus. Viens puika ir pat no Somijas, kur viņš dzīvo ģimenē, bet ļoti grib spēlēt izlasē. Labāk zinu daugavpiliešus. Pieci – septiņi no viņiem varētu kandidēt uz izlasi, bet paskatīsimies, kādi būs pārējie kandidāti. Tā nebūs, ka ņemšu izlasē tikai savējos.
Otrais treneris būs Jānis Jerumanis no Kuldīgas, kur arī ir spēcīga komanda, trešais – Nikolajs Čemodanovs no Daugavpils. Saistībai ar pieaugušo izlasi vēl es gribētu, lai Lauris Iecelnieks no lielās komandas būtu kadetu izlasē kā kurators. Jau oktobrī notiks Baltijas kauss, decembrī – janvārī – nākamās sacensības, viņš redzēs mūs un varēs pateikt, ir vai nav progress."

"Galvenais uzdevums ir izvēlēties pareizos 12-18 kandidātus. Ir maz treniņu. Nedēļu patrenējamies, bet mājās, kādi nu kuram ir treniņu apstākļi. Mēs nevaram visu gadu kontrolēt puišus. Ir jāatrod pareizais mehānisms. Ceru, ka pēc 4-6 gadiem šīs izlases puiši pretendēs uz vietu lielajā izlasē," sacīja Savickis.

Arī ilggadējam MSĢ trenerim Ilmāram Pūliņam gandrīz visas kandidātes līdz otrdienai ir balta lapa: "Kandidātes daudz nepazīstu. Trīs ir Murjāņos, četras – Ingunas Minusas komandā. Paredzu, ka no 32 kandidātēm varēšu atlasīt tikai kādas 14 izlasei atbilstošas. Ja skatāmies dzimšanas gadus, divas trešdaļas ir 2004. gads, trešdaļa – 2005. gads. Izlases plānā ir EEVZA turnīrs, Baltijas kauss un treniņnometne tuvāk mājām – Murjāņos, kur ir, kas trenē un kas meitenes savāc. Ja atļaus finanses, gribētu uz pirmo treniņnometni aicināt kādas 16 spēlētājas.Turpmāk vajadzētu padziļinātās treniņnometnes. Saprotu, ka naudas ir maz, bet, ja neko nedarīsim, būs grūti ko sasniegt, jo galvenais ir saspēle plus katras spēlētājas tehniskais arsenāls. Liela loma būs arī meiteņu augumam, jo tam klasiskajā volejbolā ir ļoti liela nozīme."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!