Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona loma Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Bufalo "Sabres" būs spēka spēle, taču viņam jāspēj realizēt arī savas iespējas uzbrukumā, pats latvietis stāstīja sarunā ar portālu "buffalohockeybeat.com".

Girgensons gatavojas savai sestajai sezonai NHL klubā "Sabres". Viņš pasaules spēcīgākajā līgā aizvadījis 348 spēles, kurās guvis 44 vārtus un izdarījis 57 rezultatīvas piespēles. Latvietis vienmēr bijis hokejists, kurš nekautrējas pielietot spēku laukuma, bet nākamajā sezonā to no viņa prasīs vēl vairāk.

""Forčeks", vietas atbrīvošana un spēka paņēmieni – tā ir mana loma komandā. Tajā pašā laikā uz mani izspēlē dažas kombinācijas, un man ir jārealizē savas iespējas," portālam "buffalohockeybeat.com" teica Girgensons. "Lai kāda būtu mana loma, es spēšu izpildīt savus uzdevumus. Esmu spēlētājs, kurš vienmēr pildīs trenera uzdevumus."

"Sabres" komanda aizvadītajā vasarā sastāvā veikusi diezgan lielas izmaiņas, un visiem spēlētājiem tagad sevi jāpierāda un jāizcīna vieta sastāvā. Lai arī Girgensons būs viens no ilglaicīgākajiem "Sabres" spēlētājiem, tomēr sastāvā vieta viņam nav garantēta.

"Ir jūtama iekšējā konkurence par vietu sastāvā. Man ir jācīnās par vietu komandā. Katrā treniņā atdodu visu, taču arī citi spēlētāji dara tieši to pašu. Vairāk konkurences nozīmē labāku gatavību, un tā nepieciešama, lai sasniegtu mērķi – lai mēs būtu komanda, kas uzvar. Domāju, visi šeit saprot, ka jāmaina domāšana, lai būtu labāka komanda," viņš turpināja.

Girgensons arī stāstīja, ka treniņi komandā notiek augstā tempā un cīņa esot saspringta, bet latvietis uzskata, ka tas komandai nāk tikai par labu, jo spēlētāji viens otru dzen uz priekšu. "Nevari vienu dienu treniņā atslābināties, citādi tiksi izstumts ārā. Viss izskatās labāk nekā iepriekš," uzsvēra latvietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!