Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers pirmdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes mačā viņa pārstāvētās Pitsburgas "Penguins" zaudējumā, taču pēc spēles viņš tika nosūtīts uz Amerikas hokeja līgu (AHL).

"Penguins" ar 2:3 (1:0, 1:3, 0:0) piekāpās Detroitas "Red Wings", Bļugeram gūstot vārtus otrajā trešdaļā, kad Latvijas hokejists izgājienā viens pret vienu apspēlēja vārtsargu un raidīja ripu tīklā.

Kopumā viņš laukumā pavadīja 15 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā trīsreiz meta pa vārtiem, vienreiz bloķēja pretinieku metienu, veica vienu spēka paņēmienu un nedaudz vairāk kā trīs minūtes spēlēja vairākumā. Bļugers bija viens no četriem "Penguins" spēlētājiem, kurš nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu plus viens.

Pēc spēles gan Bļugeram bija jāatgriežas AHL komandā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", uz kurieni devās vēl 17 citi "Penguins" hokejisti.

Tikmēr Kolumbusas "Blue Jackets", kuru pārstāv vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks, ar 1:5 (1:1, 0:3, 0:1) zaudēja Sentluisas "Blues". Kivlenieks šai spēlei nebija pieteikts.

Šosezon NHL pirmssezonas nometnēs Otavas "Senators" pārstāv Rūdolfs Balcers, bet Vašingtonas "Capitals" komandā ir Kristofers Bindulis. Savukārt Bufalo "Sabres" jau vairākas sezonas pārstāv šobrīd vienīgais Latvijas NHL hokejists Zemgus Girgensons.

NHL 102.sezona sāksies 3.oktobrī, bet regulārais čempionāts noslēgsies 6.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!