Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova pirmdien izcīnīja uzvaru Uhaņas WTA "Premier" sērijas turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā.

Sevastova duetā ar Anastasiju Pavļučenkovu no Krievijas dubultspēļu pirmajā kārtā ar 6-4, 6-3 pārspēja spānieti Laru Arruavarrenu un Dariju Juraku no Horvātijas.

Par otrās kārtas sasniegšanu abas tenisistes saņēmušas 105 dubultspēļu ranga punktus.

Nākamajā kārtā abas tenisistes tiksies ar čehieti Luciju Hradecku un Krievijas tenisisti Jekaterinu Makarovu, kuras izliktas ar astoto numuru vai īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušajām ķīnietēm Sjiņjuju Dzjanu un Cjanu Vanu.

Zīmīgi, ka Sevastova (WTA 19.) svētdien šī paša turnīra vienspēļu pirmajā kārtā ar 2-6, 3-6 zaudēja Pavļučenkovai, kura rangā ir 39.vietā. Sevastova viņu vēl nekad savā karjerā nav uzvarējusi.

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko duetā ar Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas dubultspēļu pirmajā kārtā ar 6-3, 6-2 pārliecinoši apspēlēja slovēnieti Andreju Klepaču un spānieti Mariju Hosē Martinesu Sančesu, kuras bija izliktas ar piekto numuru.

Dubultspēļu pirmās kārtas pārvarēšana Ostapenko ļāvusi tikt pie 105 WTA ranga punktiem, bet otrajā kārtā Latvijas un Baltkrievijas duetam pretī stāsies Šuko Aojama no Japānas un baltkrieviete Lidzija Marozava

Uhaņas tenisa turnīrs norisinās uz cietā seguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!