Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien, 24. septembrī, nepārvarēja Uhaņas "Premier" turnīra pirmo kārtu, devīto reizi sezonā kādā no turnīriem zaudējot jau pirmajā cīņā.

Ostapenko, rādot nestabilu sniegumu, pirmās kārtas mačā Uhaņā ar 2-6, 4-6 piekāpās Austrāliju pārstāvošajai Darjai Gavrilovai.

Gavrilova pirmajā setā divreiz nobreikoja Ostapenko, kamēr pati ne reizi nezaudēja savu servi. Tikmēr otro setu Ostapenko sāka veiksmīgi, uzvarot pirmos trīs geimus pēc kārtas. Pēc daudzsološā sākuma sekoja divas neveiksmes, taču pēc nākamā geima rezultāts bija 4-2 Latvijas sportistes labā. Tomēr Gavrilova atguvās un uzvarēja nākamajos četros geimos pēc kārtas, sarūgtinot savu pretinieci.

Abas tenisistes aizvadīja pirmo savstarpējo maču.

Pagājušajā gada Uhaņā Ostapenko tika līdz pusfinālam, tādējādi viņa nespēja aizstāvēt pērn izcīnītos 350 punktus pasaules rangā. Par pirmās kārtas cīņu viņa ieguva vienu punktu, līdz ar to Ostapenko nākamnedēļ piedzīvos atkal nelielu kritienu pasaules rangā. Pirmdien publicētajā WTA ranga jaunākajā sarakstā Ostapenko noslīdējusi uz 12. vietu, bet nākamnedēļ, visticamāk, atkāpsies par vēl vienu pozīciju.

Uhaņas turnīrā startēja arī Anastasija Sevastova, kura, tāpat kā Ostapenko, nepārvarēja pirmo kārtu.

Ostapenko vēl tikai piektdien cieta zaudējumu Seulas WTA "International" sērijas turnīra otrajā. Šosezon Latvijas tenisiste nav izcīnījusi nevienu titulu, tomēr viņa aizkļuva līdz finālam Maiami WTA "Premier" sacensībās, kā arī pusfinālam prestižajā Vimbldonas čempionātā. Tāpat viņas kontā ir ceturtdaļfināli Sanktpēterburgā, Štutgartē, Romā un Īstbornā.

Tiesa, Ostapenko sniegumu vēl joprojām raksturo nestabilitāte, jo šosezon viņa jau deviņas reizes piedzīvojusi zaudējumus turnīru pirmajos mačos. Arī pēdējo nedēļu forma Latvijas tenisistei nav pārāk laba, jo viņa uzvarējusi tikai trijos no pēdējiem deviņiem mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!