Dmitrijs Sorokins un Katrīna Jaunslaviete-Kipure svētdien Ikšķilē otro gadu pēc kārtas triumfēja SEB kalnu riteņbraukšanas (MTB) maratona kopvērtējumā.

Svētdien Ikšķilē norisinājās pēdējais - septītais - SEB MTB maratona posms, kur prestižākajā "Toyota Hybrid" distancē uzvarēja "One Pro" komandas braucējs Emīls Liepiņš. Viņš finišu sasniedza pēc vienas stundas, 41 minūtes un 32 sekundēm, kamēr otro vietu, atpalikdams teju četras minūtes, izcīnīja ZZK vienības pārstāvis Sorokins.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Oskars Muižnieks ("Pulsaar").

Svētdien sasniegtais rezultāts Sorokinam ļāva uzvarēt SEB MTB kopvērtējumā. Šosezon viņš ieguva 4977 punktus, kamēr otrais ar 4959 punktiem bija Jānis Ozols (ZZK), bet trešais bija Uldis Ālītis ("Pulsaar"), kurš iekrāja 4952 punktus.

Sieviešu konkurencē par SEB MTB maratona sezonas uzvarētāju kļuva pēdējā posmā nemaz nestartējusī Jaunslaviete-Kipure (ZZK). Svētdienas etapā uzvaru guva Rūta Brakovska ("KS sporta klubs"), kurai sekoja Lelde Ardava (" VW Komerctransports - Veloprofs.lv") un Anita Antone ("Baldones velokomanda").

Noslēguma kopvērtējumā Jaunslaviete-Kipure guva 4305 punktus, bet pie 4199 punktiem tika Ingrīda Šmite ("Baldones velokomanda"), kamēr 3986 punkti Antonei.

Komandu vērtējumā tikmēr nepārspēta palika "Pulsaar", kas apsteidza ZZK. Vēl "Corny" labākā jaunā braucēja kreklu ieguva igaunis Stens Eriks Otenders no "Pulsaar" vienības.

Noslēdzošajā posmā "Virši-A" braucienā uzvaras laurus plūca "VW Komerctransports-Veloprofs.lv" vienības pārstāvis Jānis Priževoits, kurš jau iepriekš otro gadu pēc kārtas bija kļuvis par kopvērtējuma čempionu. Dāmām ātrākā šajā braucienā bija Santa Sanija Jurgena no "Dobeles dzirnavnieks"/"FeelFree 1" komandas, viņai gūstot panākumu arī kopvērtējumā.

Šogad norisinājās jau 17.SEB MTB maratona seriāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!