Foto: LETA

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionātā spēlē "Arēnā Rīga" ar rezultātu 1:3 (0:3, 0:0, 1:0) zaudēja Maskavas "Spartak", ko pārstāv Latvijas izlases uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

Šo maču "Arēnā Rīga" klātienē vēroja 10 027 skatītāji, un jau ilgāku laiku Rīgas "Dinamo" uz savām mājas spēlēm nebija pulcējusi tik lielu līdzjutēju skaitu.

"Spartak" komanda pamatus uzvarai ielika jau pirmajā periodā. Vispirms precīzi meta Anatolijs Ņikoncevs, kurš precīzs bija ceturtajā minūtē, bet 14. minūtē Mārtiņš Karsums izdarīja metienu, ripa trāpīja Robinam Hanzlam un ielidoja Kristera Gudļevska sargātajos vārtos. Nepilnu minūti vēlāk Aleksandrs Hohlačovs panāca jau 3:0 "Spartak" labā.

Pēc tam Gudļevski vārtos nomainīja Timurs Biļalovs, bet nākamajos periodos "Dinamo" laukumā darbojās aktīvāk. Vienus vārtus izdevās atspēlēt, kad Linusa Videla piespēle trāpīja Aleksandram Osipovam pa slidu, un ripa ieslīdēja "Spartak" vārtos. Pēdējās minūtēs rīdzinieki izdarīja milzīgu spiedienu uz vārtiem, bet deficītu samazināt nespēja.

Pēc šī mača Rīgas "Dinamo" deviņās spēlēs izcīnījuši 11 punktus, kas ļauj ieņemt piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Spartak" ar desmit punktiem sestajā pozīcijā.

Otrdien "Dinamo" spēlēs pret Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit", ceturtdien būs spēle ar "Soči" komandu, bet sestdien - ar Astanas "Baris" no Kazahstānas.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1158;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!