Foto: FIBA
Austrālijas un Kanādas izlašu basketbolistes svētdien Tenerifē notiekošā Pasaules kausa ietvaros guva otrās uzvaras.

Austrālijas valstsvienība B grupas cīņā ar 84:43 (21:5, 19:8, 28:11, 16:19) sagrāva Argentīnu, tiekot pie otrās uzvaras tikpat mačos.

Uzvarētājām lielisku sniegumu demonstrēja Liza Kembedža, kura tikai nedaudz vairāk kā 17 minūšu laikā pamanījās gūt 24 punktus, kamēr viņas komandas biedrene Samanta Vitkomba pievienoja 16 punktus.

Savukārt argentīnietēm 13 punktus sameta Makarena Roseta.

B grupas priekšgalā ar divām uzvarām divās spēlēs atrodas Austrālija, kamēr panākums vienīgajā spēlē ir Turcijai. Zaudējumu vienīgajā spēlē piedzīvojusi Nigērija, bet Argentīna zaudējusi abās cīņās.

Tikmēr A grupā Kanādas basketbolistes arī pārliecinoši ar 82:63 (18:10, 27:14, 16:16, 21:23) apspēlēja Dienvidkorejas komandu.

Uzvarētājām 29 punktus guva Kija Nērsa, kamēr korejietēm 23 punktus sameta Jisu Parka.

Šīs apakšgrupas kopvērtējumā divas uzvaras ir Kanādai ar vienu uzvaru vienā mačā seko Francija, kamēr zaudējums ir Grieķijai. Savukārt Dienvidkoreja zaudējusi abās cīņās.

Vēlāk svētdien otro spēli D grupā aizvadīs arī Latvija, kas spēkosies ar Senegālu. Sestdien pirmajā mačā Latvijas izlase spraigā cīņā ar 61:64 piekāpās Ķīnai.

Grupas uzvarētāja uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, otrās un trešās vietas ieguvējas spēlēs astotdaļfinālā, bet ceturtās vietas ieguvējām turnīrs būs beidzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!