Foto: LETA

Pieredzējušais Latvijas basketbolists Rihards Kuksiks karjeru turpinās Grieķijas pēc spēka otrajā līgā, pievienojoties "Ermis Agias" komandai.

Vienošanos ar Grieķijas komandu Kuksiks panācis uz vienu sezonu.

Patlaban 30 gadus vecais Kuksiks iepriekšējā sezonā pārstāvēja pat trīs komandas. Sezonas ievadā viņš bija bez kluba, oktobra otrajā pusē ar atvērto līgumu pievienojoties Lietuvas komandai Ķēdaiņu "Nevežis", bet mēnesi vēlāk papildināja Itālijas augstākās līgas komandas Pezāro "Victoria Libertas" rindas. Tiesa, janvārī noslēdzās viņa un Pezāro komandas vienošanās, bet februārī latvietis pārcēlās uz Francijas pēc spēka otrās līgas jeb "Pro B" komandu "ALM Evreux Basket".

Grieķijas klubs "Ermis Agias" iepriekšējā sezonā Grieķijas otrajā līgā palika devītajā vietā.

Tikmēr 2016./2017.gada sezonas pirmo daļu Kuksiks aizvadīja "Ventspils" komandā, ar kuru noslēdza divu mēnešu līgumu, bet pēc tam abas puses neturpināja sadarbību. 2017.gada sākumā viņš papildināja Francijas "Pro B" kluba Nantes "Hermine", ar kuru sasniedza turnīra finālu, taču izšķirošajā sērijas mačā latvietis pēdējās sekundēs netrāpīja svarīgu tālmetienu.

Kuksiks karjeras lielāko daļu pavadījis ārzemju klubos. Pēc ASV augstskolas absolvēšanas 2011.gadā viņš spēlēja Spānijas augstākās līgas komandās "Valencia Basket" un Sansevastjanas "Lagun Aro", bet 2013.gadā viņš kopā ar Kijevas "Budiveļņik" kļuva par Ukrainas čempionu. Savukārt 2014.gada janvārī basketbolists pievienojās "VEF Rīgas" vienībai, taču LBL finālsērijā pret "Ventspils" klubu lauza kreiso roku.

Pēc atgūšanās no traumas Kuksiks pievienojās citam Latvijas klubam "Jēkabpils", bet 2014./2015.gada sezonu viņš noslēdza latviešu trenera Ainara Bagatska vadītajā Krievijas klubā "Ņižņij Novgorod", kas tobrīd spēlēja ULEB Eirolīgā. Latvijas basketbolists šajā turnīrā piedalījās septiņas spēlēs, vidēji gūstot 8,4 punktus.

Savukārt 2015./2016.gada sezonas sākumā Kuksiks pievienojās Rumānijas komandai Pitešti CSU, bet novembrī pārcēlās uz Itālijas augstākās līgas klubu Varēzes "Openjobmetis", kur kopā ar komandu tika līdz FIBA Eiropas kausa finālam.

Kuksiks pārstāvējis Latvijas izlasi 2011. un 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīros.

Grieķijas augstākajā līgā šosezon spēlēs Jānis Strēlnieks un Jānis Timma, kuri pārstāvēs Pirejas "Olympiakos" komandu, kamēr Rolands Freimanis spēlēs "Lemnos" vienībā. Tikmēr Toms Leimanis pārstāvēs Grieķijas otrās līgas vienību "Koroivos", kas iepriekšējā sezonā izkrita no augstākās līgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!