Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Rolands Šmits piektdien debitēja slavenās "Barcelona Lassa" komandas sastāvā oficiālā mačā, tomēr viņš Spānijas superkausa izcīņas pusfinālā neglāba klubu no zaudējuma ar rezultātu 76:79 Vitorijas "Baskonia".

Šmits šajā mačā 18 minūtēs guva deviņus punktus, realizējot divus no trim divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un abus soda metienus. Viņš izcīnīja arī četras atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pārvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja vienu piezīmi.

"Barcelona" basketbolisti šajā mačā prata sadeldēt 20 punktu deficītu. Pirmais puslaiks Barselonas komandai nebija veiksmīgs, bet trešajā ceturtdaļā rezultāts bija 40:60. Tad izdevās veikt izrāvienu, kas mača izskaņā sagādāja intrigu. Turklāt, "Barcelona" basketbolistiem bija arī pēdējais uzbrukums mačā, bet veiksmīgu tālmetienu realizēt neizdevās.

"Barcelona" sastāvā Kails Kuričs sameta 16 punktus, Viktors Klavers guva 13 punktus, bet Kevins Pangoss pievienoja 10 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles. Savukārt "Baskonia" komandas labā Patrisio Garino izcēlās ar 16 punktiem, vēl Vensāns Porjē guva 10 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Savukārt otrā Spānijas superkausa pusfinālā "Real" ar 81:61 (12:20, 22:20, 8:28, 19:13) pārliecinoši uzveica Mārtiņa Laksas pārstāvētā Kompostelas "Monbus Obradoiro".

Laksa šajā spēlē nepiedalījās, kamēr viņa komandā rezultatīvākais spēlētājs ar 14 punktiem bija Alberts Sābats, kamēr "Real" rindās 17 punktus guva Serhio Ļuļs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!