Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Spānijas Futbola federācija (RFEF) pagaidām neatbalsta valsts spēcīgākās līgas organizatoru ieceri vienu no turnīra spēlēm aizvadīt ASV.

Jau vēstīts, ka "La Liga" vienojusies ar ASV mediju kompāniju "Relevent Sports" par 15 gadu līgumu, kas paredz vienreiz sezonā aizvadīt Spānijas čempionāta spēli otrpus okeānam.

Spānijas augstākās līgas organizatori lēma, ka tā būtu 21.kārtas spēle starp spāņu futbola grandu "Barcelona" un "Girona" komandu, kas nomināli būtu "Girona" mājas spēle. Mačam pozitīva iznākuma gadījumā 26.janvārī būtu jānotiek Maiami.

Lai rīkotu šo spēli, "La Liga" organizatoriem ir jāsaņem RFEF piekrišana, tomēr Spānijas futbola vadība šobrīd neatbalsta šo ieceri, sakot, ka Spānijas čempionāta organizatoriem un "Relevent Sports" trūkst dokumentācijas.

RFEF uzskata, ka šobrīd visi spēcīgākās līgas klubi nav piekrituši sadarbībai, kā arī ir pārliecināta, ka tas var ietekmēt spēles godīgumu, jo kāda komanda zaudē iespēju savā laukumā aizvadīt mājas spēli.

"Girona" vienība gan iepriekš paudusi gatavību nodrošināt bezmaksas ceļojumu 1500 līdzjutējiem uz Maiami, lai viņi varētu vērot potenciālo spēli klātienē.

Jau ziņots, ka Spānijas Profesionālo futbolistu savienība (AFE), kuru pārstāv komandu kapteiņi, protestēja pret spēles aizvadīšanu ASV, jo "La Liga" nebija konsultējusies ar AFE par šāda lēmuma virzību.

AFE norāda, ka šāds "La Liga" lēmums balstīts tikai uz naudu un biznesu.

Pašreizējā turnīra čempione ir "Barcelona", kas jaunajā sezonā pirmajos četros mačos izcīnījusi tikpat panākumus. Otrā ar trīs panākumiem ir Madrides "Real", bet potenciālā ASV spēles dalībniece "Girona" četrās spēlēs guvusi divas uzvaras kas dod sesto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!