Foto: Reuters/Scanpix/LETA

UEFA vēl nav pieņēmusi lēmumu par Turīnas "Juventus" portugāļu zvaigznei Krištianu Ronaldu piemērojamo disciplināro sodu par nopelnīto sarkano kartīti UEFA Čempionu līgas sezonas pirmajā spēlē.

Ronaldu trešdien debitēja "Juventus" kreklā Čempionu līgā mačā pret "Valencia", tomēr viņa pirmā spēle Eiropas prestižākajā turnīrā jaunajā komandā beidzās 29. minūtē, kad viņš saņēma sarkano kartīti par nesportisku rīcību pretinieku soda laukumā. Ronaldu noraidījums gan netraucēja "Juventus" gūt uzvaru mačā ar 2:0.

Ronaldu par noraidījumu automātiski izlaidīs UEFA Čempionu līgas nākamo spēli, tomēr tiešās sarkanās kartītes un nesportiskas uzvedības gadījumos UEFA var piemērot bargākas sankcijas. UEFA Ētikas un disciplināro lieto komisija šo jautājumu skatīs 27. septembrī, tomēr neoficiāli izskanējis, ka Ronaldu tikšot cauri ar šo vienas spēles diskvalifikāciju.

Ja UEFA nespriedīs bargāku sodu, tad Ronaldu 23. oktobrī drīkstēs spēlēt Anglijā pret savu bijušo klubu "Manchester United", ar ko "Juventus" ir ielozēts vienā apakšgrupā. Nākamo maču "Juventus" aizvadīs 2. oktobrī pret Šveices klubu "Young Boys", bet pēc tam Ronaldu un "Juventus" viesos leģendārajā "Old Trafford" stadionā.

2009. gadā Ronaldu atstāja "Manchester United" un pievienojās spāņu grandam "Real Madrid", bet šovasar pārgāja uz "Juventus". Pēc aiziešanas no Mančestras komandas portugālis divas reizes ticies ar "Manchester United" – 2013. gadā Čempionu līgas "play off" pirmajā kārtā Ronaldu palīdzēja "Real Madrid" uzvarēt divu spēļu summā ar 3:2, turklāt abos mačos izcēlās ar vārtu guvumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!