Foto: F64
"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas kopvērtējuma līdervienība "Riga" kritizē savu tiešo konkurenti RFS par tās publiskajiem pārmetumiem Latvijas futbola tiesnešiem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka RFS otrdien izplatīja oficiālu paziņojumu, kurā veltīja kritiku virslīgas tiesnešu darbam un lūdza Latvijas Futbola federāciju (LFF) izvērtēt vietējo soģu līmeni, kas pēc kluba domām nav atbilstošs.

"Mūsuprāt, virslīgas tēlam kaitē šādi publiski paziņojumi, un cieš visi Latvijas čempionāta klubi. Savā paziņojumā RFS uzsver to, ka "Riga" sezonas gaitā izpilda vairāk 11 metru soda sitienus un saņem mazāk dzeltenās kartītes, acīmredzot tādā veidā cenšoties norādīt uz kaut kādu tiesnešu labvēlību pret mūsu komandu. Tādas aizdomas ir nekorektas un apvainojošas gan mums, gan tiesnešiem," teikts "Riga" paziņojumā.

""Riga" nesāks skaitīt pretinieku kartītes un soda sitienus, bet pieļaujam, ka sezonas sākumā, kad RFS uzvarēja gandrīz visās spēlēs, situācija, iespējams, bija pretēja. Mūsuprāt, RFS paustais par to, ka tiesneši patvaļīgi izšķir čempionāta likteni, nav ne profesionāli, ne ētiski, kā arī kaitē virslīgas tēlam. RFS ar šo paziņojumu publiskajā telpā atstāja negatīvu iespaidu par visu čempionātu. Mēs uzskatām, ka spēcīgākais ir jānoskaidro futbola laukumā, nevis jāmeklē kaut kādi blakusapstākļi," uzsver "Riga".

"Riga" arī aicina RFS klubu pretenzijas par tiesnešu kļūdām sniegt LFF atbilstoši virslīgas reglamentam.

"Ja ir kādi jautājumi un idejas, tostarp par tiesnešu darba uzlabošanu, kurus kopīgi jāapspriež, vienmēr esam gatavi to darīt virslīgas biedru kopsapulcēs. Ja RFS ir šaubas par tiesnešu profesionalitāti un godīgumu, varam izskatīt iespēju regulāri aicināt tienešus no Eiropas vadošajiem čempionātiem (visu cieņu Lietuvas čempionātam un tiesnešiem, bet Lietuva starp tiem nav ierindojama) apkalpot spēles, kas var būtiski izšķirt čempionāta iznākumu. "Riga" to vairākas reizes iepriekš jau ir piedāvājusi, rakstot oficiālas vēstules," atklāj klubs.

Vienlaikus virslīgas līdervienība uzsver, ka tā vēlas ar visiem Latvijas klubiem saglabāt normālas darba attiecības, lai virslīga nākamajos gados varētu turpināt savu attīstību.

"Vēlme visiem kopā kaut ko mainīt Latvijas futbolā ir arī stāsts par savstarpējo cieņu, kura rodas, kopīgi strādājot un rūpējoties par virslīgas tēla uzlabošanos. Šādi paziņojumi, kuri var radīt domstarpības starp klubiem, nerosina pozitīvu atmosfēru kopīgam darbam. Starp citu, pie RFS ciemos brauksim 29.septembrī. Oficiāli paužam, ka, lai izslēgtu nevajadzīgu ažiotāžu un neradītu ļoti saspīlētu situāciju par tiesāšanu, esam par ārzemju tiesnešu uzaicināšanu uz šo spēli. Lai uzvar stiprākais!" teikts paziņojumā.

RFS šobrīd virslīgas kopvērtējumā ieņem otro pozīciju ar 20 spēlēs izcīnītiem 43 punktiem, kamēr līdere ar 49 punktiem 21 mačā ir "Riga". RFS šobrīd piedzīvojusi trīs zaudējumu sēriju, kas licis turnīra tabulā pamest pirmo vietu, kur klubs uzturējās teju visu sezonas pirmo pusi.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!