Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) izpildkomiteja Seišelu salās notikušajā sēdē atjaunojusi Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbību, vēsta portāls "insidethegames.biz".

Par RUSADA atjaunošanu nobalsoja deviņi no 12 izpildkomitejas locekļiem, divi bija pret, bet viens no balsojumu atturējās.

Baumas par RUSADA darbības atjaunošanu parādījās trešdien, 19. septembrī, kad viens no WADA izpildkomitejas biedriem izteica varbūtību, ka balsojuma rezultāts varētu būt tieši šāds.

Galvenie priekšnoteikumu Krievijas Antidopinga aģentūras darbības atjaunošanai bija, ka tai jāatzīst valsts atbalstītās dopinga programmas esamību un nodrošināt piekļuvi antidopinga laboratorijā Maskavā, ko krimināllietas izmeklēšanas laikā aizzīmogoja Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komiteja.

Tiesa, vairāk nekā 10 valstu antidopinga aģentūras aicināja neatjaunot RUSADA darbību, jo tās uzskatīja, ka Krievija nav izpildījusi šos divus priekšnoteikumus. Tāpat arī WADA viceprezidente Linda Hellelande paziņoja par savu nodomu balsot pret RUSADA atjaunošanu, jo uzskata, ka tas graus ticību WADA.

RUSADA varēs atsākt savu darbu gandrīz pēc trīs gadu pārtraukuma. 2015. gada novembrī RUSADA darbība tika pārtraukta, jo organizācija bija iesaistīta sistemātiskā dopinga noteikumu pārkāpšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!